Azon férfitársaink jól tudják miről is beszélek, akiket kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után csapott már meg a pirkadat szele, miközben az ideális hálótársat keresvén próbáltak minél elfogadhatóbb indokot – vagy érzést – találni arra, hogy az adott nő miért is lesz kielégítő a számukra annak ellenére, hogy órákkal ezelőtt még észre sem vették miközben az első kört kérték.

Tehát a tény adott, hogy tetemes mennyiségű alkohol elfogyasztása után a szórakozóhelyen a pultot támasztva az idő előrehaladtával és a zárórát várva, sokkal vonzóbbnak látjuk az adott helyen még fellelhető nőket. Hogy ne csak az alkoholra fogjunk mindig mindent, ezt az állapotot vetették nagyszabású kísérlet alá a Sydneyben található Macquarie egyetem professzorai.

A kísérlet

Hosszú agyalás után a kutatás szervezői arra a megállapításra jutottak, hogy az eredményes kísérlet érdekében a legfontosabb szempont a helyszín megfelelő kiválasztása. Így esett, hogy az egyszerűség elvét követve egy olyan kocsmát vettek alapul az ausztrál fővárosban, ahová főleg fizikai munkások járnak. A részletes egyeztetések után megkérték a vendégeket, hogy előre meghatározott időnként fújják meg a szondát, hogy a szervezetükben lévő alkohol mennyiségéről megfelelő adat álljon a rendelkezésre, majd ezután pontozzák a pubban tartózkodó többi vendég külsejét és kisugárzását.

A végeredmény

Az emberiség érdekében tett hatalmas előrelépést jelentő kutatás végeredményét kielemezték, és arra a következtetésre jutottak, hogy a véralkoholszint emelkedése egyáltalán nem volt egyenes arányban azzal, hogy az idő elteltével egyre jobb pontokat kaptak a szórakozóhelyen tartózkodó nők. Egyetlenegy összefüggést véltek felfedezni, mégpedig az idő múlását. Ahogy teltek-múltak az órák, és főleg ahogy közeledett a záróra, úgy emelkedtek folyamatosan a pontok az értékelés skáláján.

A magyarázat

Az egészre a magyarázat tehát nem az alkoholszint növekedése, sokkal inkább pszichológiai okai vannak a jelenségnek, melyeket három fő részre lehet bontani. Alapvető pszichés jelenség, hogy minél többet tartózkodunk valakinek a társaságában annál szimpatikusabb lesz számunkra az a személy. Ez természetesen később változhat, de a kocsmában vagy a szórakozóhelyen az első találkozást követő órákat általánosan nézve még ez a jellemző. A másik, és az előzővel szorosan összefüggő indok, hogy a záróra és a hajnal közeledtével a megcsappant társaság tagjai egymás felé tudat alatt egyre nagyobb rokonszenvet éreznek, hiszen mondhatni együtt tartottak ki a buli végeztéig. A harmadik, ahogy közeledik a záróra és talán már a nap első sugarai is megjelennek, magányosnak érzik magukat az egyedülállók és emiatt elfogja őket a szorongás. Főleg azért, mert a hosszú órák alatt sem tudtak megismerkedni közelebbről úgy senkivel, hogy elmozduljanak jelenlegi magányos állapotukból. Emiatt sokszor fordul elő, hogy az igényeikhez és a vágyaikhoz képest is lejjebb adják a szintet csak azért, hogy végre legyen már valaki mellettük vagy legalább bezavarhassák a macit a málnásba.

Meglepő fordulat

Viszont a kutatás legmeglepőbb eredménye, hogy ezt a folyamatot a párkapcsolatban élőknél is letesztelték, olyanoknál, akik egyáltalán nem akartak megismerkedni senkivel. A legvégén mégis hasonló végeredményt kaptak, mint az egyedülállóknál.

Tehát, amennyiben azért iszol a pultnál, mert szeretnéd, ha a szemedre ereszkedne a rózsaszín köd, aminek a hatására talán ideig-óráig szebbnek látod majd a számodra gyenge közepesként értékelt nőt is, akkor inkább ne tedd. Kíméld a májadat és légy türelmes, főleg, ha normálisabb lánnyal szeretnél megismerkedni. Éjfél után, ha meglátsz egy szemrevaló teremtést, akkor talán az alkohol segítsége nélkül is megindul a szívedben a vérkeringés, vagy ha nem is ott, akkor valahol lentebb. Hogy melyik a jobb állapot, azt ki-ki döntse el maga.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Hamarosan szó szerint beérhet az ehető Budapest koncepció

Vajon ki a nap csaja Lady Gaga születésnapján?

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés