Mint a mesében: 60 veterán autóritkaságot találtak egy francia pajtában

Negyven-ötven éve állnak egy franciaországi birtok melléképületeiben autók. Sokuk elég rossz állapotú, ezért csak olyan 4,5 milliárd forintnyira becsülik az értéküket.

Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy valaki örököl egy birtokot, és vagy nem tudja, hogy a pajtában régi autók vannak, vagy tudja, de azt hiszi, az összes roncs (vas)árából nem tudna venni egy rendes mai kisautót – aztán egyszer csak utánanéz a dolognak, a helyszínre hívott szakértő pedig majdnem összeesik.

Pedig itt is ez történt: egy francia üzletember elsősorban régi francia autókat gyűjtött, de megvette például azt a Ferrari 250 GT Spyder California SWB-t is, amely Alain Delon és Jane Fonda is alatt is szolgált, övé volt az egyik Maserati A6G 200 Berlinetta Grand Sport Frua (összesen három létezik belőle), és sok olyan autó, amelynek a laikus számára a márkaneve is ismeretlen ma már. Aztán meghalt, tíz évvel később a fia is. Az örökösök pedig most nagyon gazdagok lesznek.

Nagyon érdemes végignézni a fotókat – ha tetszenek, jó hír, hogy februárban, a Retromobile-on árverésre bocsátják a kocsikat.

(Forrás: Retromobile)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon