A legtöbb pénzért eladott brit autó lett ez az Aston Martin

Már nem egy Jaguar D-Type minden idők legdrágábban eladott brit autója, hiszen az RM Sotheby’s aukcióján a Pebble Beach-en 22,6 millió dollárt fizettek ki az Aston Martin egyik legendás versenyautójáért, ezért a DBR1-ért.

Rekordnak számító összeget már nem csak egy autó ritkasága vagy állapota indokolhat, hanem a múltja is, ennek az Aston Martinnak pedig bőven lenne mit mesélnie. Az évek során olyan legendák versenyeztek vele, mint Bruce McLaren, Carroll Shelby, Jack Brabham és Sir Stirling Moss, többször is rajthoz állt Le Mans-ban, és megnyerte az 1000 kilométeres futamot a Nürburgringen.

1956-ban építette a DBR1-eket az Aston Martin, az öt példány közül ez az 1-es számú. A szabályok szerint kezdetben 2,5 literes hathengeressel szerelték, ami 215 lóerős volt, de később már 3 literes soros hathengeres került bele 240 lóerővel.

Hatvanéves kora ellenére fantasztikus állapotban van, ez is magyarázza a nagy érdeklődést iránta az RM Sotheby’s aukcióján, amit a Pebble Beach-i Concours d’Elegance-on tartottak. Az 1-es számú DBR1 végül 22,6 millió dollárért, azaz 5,8 milliárd forintért kelt el, ezzel megfosztva a 21,8 millió dollárért eladott 1955-ös Jaguart a legdrágábban eladott brit autó címétől.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon