A Red Bull figyelmeztette Ricciardót

Daniel Ricciardónak hamarosan nyilatkoznia kell a jövőjéről, ha nem teszi, nem várnak rá tovább.

Ricciardo szerződése 2018 év végén fut ki a Red Bullnál, nem nagyon sieti el a dolgot, mert tökéletesen tisztában van vele, hogy kelendő lenne a topcsapatok körében, ahogy azzal is, hogy nagyon valószínűleg csak másodhegedűs lenne a jól bebetonozott Max Verstappen mellett. Az ausztrál mindezek tükrében nemrég elég nyíltan kijelentette, hogy várja az ajánlatokat (a Ferraritól és a Mercedestől).

A Red Bull-csapatfőnök Chris Horner szavaiból viszont egyértelműen kiderül, ők nem fognak várni a végtelenségig a döntésre:

„Szerintem Daniel tisztában van az erősségeinkkel, és remélhetőleg jó formában is leszünk jövőre. Úgy gondolom, hogy a karrierje jelenlegi szakaszában szeretne minden lehetőséget mérlegelni, ami érthető. A gond csak az, hogy mi sem várunk örökké, nekünk is vannak jó opcióink.”

A pilóta időhúzása érthető, mert évek óta igazából folyamatosan csak küszködik a Reanult-motorral, ezért szeretné látni az energiaforrások egymáshoz viszonyított teljesítményét, vagyis azt, hogy alakulnak az erőviszonyok a következő idényben.

Az ausztrál helyére 2019-ben Carlos Sainz Jr. érkezhet, a spanyol ugyanis 2018-ra csak kölcsönben van a Renault-nál.

Ricciardóval nemcsak a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő pilótáját veszítené el a Red Bull, de egy igazi személyiséget is:

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon