Amerika kedvenc autói jobb formában vannak, mint valaha

Egyszerre újult meg az Egyesült Államok két legnépszerűbb autója, a Toyota Camry és a Ford F-150. Mind a két modellnek a detroiti autószalonon leplezték le a megújult változatát, és mindkét típus jobb formában van, mint eddig bármikor.

Jól mutatja az Egyesült Államok eltérő ízlését az autóválasztás terén, hogy melyik két típus vezeti a személyautók és teherautók eladási listáit: már évtizedek óta a Toyota Camry és a Ford F-150 áll az élen ezen a téren. Mind a két típusnak most, az idei detroiti autószalonon leplezték le a megújult változatát.

Méghozzá micsoda megújulásról van szó! Az új Camry ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Prius és a C-HR, de formailag nem hasonlít hozzájuk, hiszen ez egy 4,86 méter hosszú limuzin. Valamennyire mégis közös velük, hiszen a két európai hibridhez hasonlóan a Camry is sokkal izgalmasabb, a Toyota szerint agresszívebb formát öltött.

Meg az is közös, hogy az amerikai Camry is lehet hibrid. Az alapmodell 2,5 literes, 178 lóerős négyhengeres, ami hibridként is kapható, és ott egy izgalmasabb motor, a 3,5 literes V6-os, amihez szintén nyolcfokozatú automatát kapcsolnak. A Camry mindent megkap, amit a Toyota ma kínál: nagy érintőképernyős egységet, fedélzeti wifit, JBL hifit és head-up displayt.

Nem kellett sokkal jobb formába hozni, hiszen eleve nagyon dögös Amerika másik kedvence, a Ford F-150. A méretes pick-up új hűtőmaszkot kapott, amitől még szélesebbnek látszik, és ami kiviteltől függően lehet krómozott, színre fújt vagy fekete is. A motorja a többféle V6-os és az 5 literes V8-as mellett most először lehet dízel is, egy 3 literes V6-os.

Jól mutatja, hogy az Egyesült Államokban sem mindig munkagépnek, hanem életstílus-autónak veszik a platós Fordot, hogy fedélzeti wifi és Bang & Olufsen hifi is elérhető hozzá, akárcsak a távolságtartós tempomat. És hiába a takarékos személyautók, sokan veszik ezt helyette: csak 2016-ban a Ford több mint 820 ezret adott el az F-szériából, több mint kétszer annyit, mint a legkedveltebb Toyotából.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon