Mindenkinek kell egy hobbi, például van, aki BMW-motort épít kartonpapírból

Marc elég egyedi hobbit választott magának, hiszen a szabadidejében BMW-motort épít össze, de nem az igazit, hanem makettet, méghozzá kartonpapírból. Az életnagyságú motort egy év alatt rakta össze, a részletessége lenyűgöző.

M10 a jele annak a négyhengeres BMW-motornak, ami például a 2002 Turbót hajtotta, és amit Marc megépített magának kartonpapírból. Az életnagyságú makettben minden alkatrész benne van, mint ami az igaziban, ráadásul működik is, már amennyire egy kartonpapírból készült motor működhet: ha megforgatják a főtengelyt, akkor szépen dolgoznak benne a papírdugattyúk.

Az alábbi videón nemcsak a szobadísznek is lenyűgöző makettet csodálhatod meg, hanem az építés főbb fázisait is, ha esetleg kedvet kapnál hozzá:

Korábban egy egész autót is építettek már kartonpapírból:

Ez a Lexus a papírautó, nem a Trabi

A mindennapokban megannyi tanulsággal szolgáló Trabant karosszériája duroplasztból van, a két brit cég által épített Lexus Origami Car viszont tényleg hullámkartonból készült. Alatta persze fémvázas, mert az origamiművészet előtt tisztelgő kocsi egy villanymotornak hála akár menni is képes, ha nem is sokat, és főleg nem esőben.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon