Bombajó formában tér vissza az olasz álomautó

Jövőre visszatér egy legendás sportautó, a Pantera, de nem úgy, ahogyan gondoltad. Nem a De Tomaso éledt fel, hanem egy olasz karosszériaépítő értelmezi újra a klasszikus formát a Lamborghini technikájával.

A Lamborghini Countach mellett a hetvenes-nyolcvanas évek legismertebb sportkocsija volt a De Tomaso Pantera, aminek formáját a Bertone zsenije, Marcello Gandini vetette papírra. 1971-től egészen a kilencvenes évek elejéig gyártották, olasz dizájnját pedig amerikai technika mozgatta meg: a Fordtól származó 5,8 literes, 330 lóerős V8-asával 5,2 másodperc alatt gyorsult százra és 260 km/órával is száguldhatott.

Most ezt a klasszikust éleszti fel az Ares Design. Szinte hihetetlen, hogy ugyanarról az olasz cégről van szó, amelyik nemrég a brutális X-Raid terepjáróval került előtérbe, ez a Pantera ugyanis fantasztikusan néz ki.

aztán megtudtuk, hogy egy román dizájner munkája a forma. Igaz, Mihai Panatescu a Pininfarina stúdiójában szerzett tapasztalatot.

Nem kell az egész De Tomaso márkát feléleszteni ahhoz, hogy ismét legyen Pantera, ez még a kínai befektetőknek sem sikerült. Elég annyi, hogy egy jól bevált technikára építik a sportautót:

Már befutottak az első megrendelések, dolgoznak az első példányokon is, amelyekre a jövő év második felében vethetünk pillantást.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon