Briatore: Nagyon rossz irányba halad a Forma-1

A volt csapatfőnöknek esze ágában sincs visszajönni.

Flavio Briatore, a Renault volt csapatfőnöke teljes mértékben kizárta azt az opciót, hogy visszatérjen a sportágba, és újra irányítsa a Renault-t, vagy akármilyen más csapatot. Briatorét a botrányai miatt tiltották el egy időre, többek között azért, mert anno Nelson Piquet Jr.-t a falba utasította, csak azért, hogy bejöjjön a biztonsági autó, és Fernando Alonso meg tudja nyerni a futamot. A büntetése már lejárt, és a Renault visszatérésével aktuális lenne a kérdés, hogy nem akarja-e visszavenni a pozícióját, de az üzletember teljesen kiábrándult a sportágból.

„Nem hiányzik nekem ez a Forma-1, nekem a régi hiányzik” – nyilatkozta az Arabian Business magazinnak.
Az olasz azt is hozzátette, hogy szerinte ha marad volna 2009 után is a sportágban, akkor képes lett volna megakadályozni, hogy ennyire elromoljon az F1.

„A FIA nagyon utált minket, főleg azért, mert akkor dominánsak voltunk, és nagy befolyásunk volt. De biztos vagyok benne, hogy azzal a befolyással el tudtuk volna azt érni, hogy ne kezdjen el rossz irányba haladni a Forma-1.”

„A sportág jelenleg csupán egy PlayStation-játék a mérnököknek, és az emberek elfelejtik, hogy nézők is vannak, akiknek show-t kell szolgáltatni. Azonban úgy gondolom, hogy ez hamarosan meg fog változni, ugyanis mindenki látja, hogy ez nem a helyes irány.”

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon