Ricciardo a jövőjéről beszél, a Red Bull figyelmeztette

Daniel Ricciardo jövőjénél kevés érdekesebb dolog van most a Forma–1-ben.

Ricciardo szerződése 2018-ban lejár a Red Bullnál, és szabadon igazolhatóvá válik, vagyis ingyen kaparinthatná meg bármelyik (top)csapat. Egyelőre nem tudni, mi lesz vele, de az biztos, hogy

  • kelendő lenne (a topcsapatok körében), hiszen az F1-es mezőny legkiegyensúlyozottabban teljesítő pilótájáról van szó,
  • ha pedig marad, akkor Verstappen lesz a csapattársa, mivel a holland nemrég hosszabbított.

A Red Bull csapatvezetője, Chris Horner nyilatkozatából pedig elég egyértelműen kiderült, hogy utóbbi esetében Ricciardo csak másodhegedűs lenne a jövőben, ugyanis szerinte Verstappennek maga köré kellene építenie a csapatot. A szakértők úgy vélik, hogy ez egyértelműen az ausztrál távozására utal.

Egyáltalán nem meglepő tehát, hogy Ricciardo kétértelműen nyilatkozatokat ad, amikor a jövőjéről kérdezik:

„Már egy ideje mondom, hogy Alonso vagy Hamilton lenne az, aki ellen kipróbálnám magamAlonso viszont már a karrierje vége felé tart, így jelenleg inkább Lewist választanám. Meg volt rá az esélyem, hogy összemérjem magam Sebbel, most pedig Maxszel tehetem ezt, és ez így lesz még legalább egy évig. De amíg Lewis a csúcson van, nem utasítanám vissza.

Vagyis a 28 éves versenyzőnek azért nem derogálna a Mercedeshez igazolnia, ahol Valtteri Bottas szerződése egy év múlva lejár.

Chris Horner persze erről is kifejtette a véleményét, előbb egy kicsit visszakozik a korábbi nyilatkozataihoz képest, majd azért figyelmezteti versenyzőjét:

„A legfontosabb számunkra, hogy megtartsuk a versenyzőinket, hiszen a Forma–1 legjobb pilótapárosa a miénk. Itt egyenlő esélyekkel tudnak harcba szállni a bajnoki címért. Ha elmegy a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez, csak egy második számú pilóta lesz.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko pedig már Ricciardo távozására számít:

Már a piacon van az F1 legstabilabban teljesítő versenyzője

(Forrás / fotó: Sky Sports, motorsport.com / AFP)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon