Máris szívesebben követnénk a Formula E-t, ha így néznének ki az autók

Ha csak részben megvalósulnak ezek a tervek, amelyeket a Formula E autókat készítő Spark Racing Technologies készített, akkor máris érdemesebb lesz követni a zümmögő villanyautók bajnokságát.

Már a formulaautózásba is betették a lábukat az elektromos kocsik, de a Formula E eddig nem tűnt olyan szériának, amit érdemes lenne elszántan követni. De mindez megváltozhat, ha akár csak részben is megvalósulnak ezek a tervek. A sorozat elektromos versenyautóit a Spark Racing Technologies készíti, és amellett, hogy bejelentették, a 2018/19-es szezonban is ők szállítják a kocsikat, közzétettek néhány tervet arról is, hogyan néznének ki a gépek.

Röviden: fantasztikusan. Míg a mai Formula E autók inkább az F1-es társaik burkolt kerekű, még több légterelővel ellátott változatainak tűnnek, addig ez a prototípus alapjában forgatja fel mindazt, amit az autóversenyzésről gondolsz. Ha ilyen jól néz ki, kit érdekel, hogy villanymotoros?

Pedig a technikát is továbbfejleszti a Spark. Az elektromotorok erősebbek lesznek, mint a maiak, és az akkumulátor kapacitását is a kétszeresére növelik, így már nem kell többé kötelezően lecserélni az autót egy feltöltöttre a boxban. Ebben a vonzóbb formájában talán még több gyártót és neves pilótát vonz majd a széria, amit te is szívesebben követsz majd.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon