Elektromos retro-Golfot készített a Honda

Ha ez a cég leendő villanyautóinak hírnöke, akkor nagyon várjuk a szériamodelleket.

Az, hogy egy neves autógyár már elektromos hajtásban is gondolkozik, körülbelül annyira meglepő, minthogy nem csak gyártani akar, hanem eladni is. Az viszont, hogy valamelyikük a hetvenes évekig nyúl vissza a dizájnnal, nagyon profin, plusz még villanymotort is tesz bele – na, az már érdekes.

A Honda Frankfurtban mutatta be az Urban EV nevű koncepcióautóját, ami tökéletesen hozza 2017-et éppúgy, mint a hetvenes éveket. Nem nehéz benne meglátni sem az első generációs, hetvenes évekbeli Civicet, de európai szem inkább a kategóriateremtőként emlegetett egyes Golfot fedezi fel benne.

2019-re ígérik a négyszemélyes kiskocsi szériaváltozatát, amelyen nyilván nem lesz kijelző a hűtőrács helyén és a hátfalon, valószínűleg lecserélik a szuperszéles belső monitort, és az előrefelé nyíló ajtók megtartására sem fogadnánk, de reméljük, a stílusból nem engednek.

Műszaki adatokról nem tudunk, ez a forma egy jó hatótávolságú villanymotorral, jól árazva akkora durranás lehetne, mint a Mini vagy a Fiat 500-as volt.

(Fotók: Honda)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon