Így lehet világbajnok Vettel

A Szingapúri Nagydíj és Malajziai Nagydíj után nyugodtan kijelenthető, hogy már Lewis Hamilton az idei Forma–1-es világbajnoki cím legesélyesebb várományosa: öt futammal a vége előtt 34 ponttal vezet Sebastian Vettellel szemben. De nem is olyan lehetetlen küldetés ledolgozni ezt a hátrányt.

Ha csak a pontkülönbséget nézzük, vagyis a 34-et, akkor ez soknak tűnhet, valójában nem is annyira reménytelen Vettel helyzete:

Például ha Vettel az első helyen végez, akkor Hamilton akár a második is lehet leintéskor. Viszont ha a német másodikként ér célba, akkor a Ferrarinak azért kell drukkolnia nagyon, hogy a brit az ötödik helynél ne végezzen előrébb.

Nem lehetetlen a küldetés, a Ferrari idei autója egészen megbízhatóan teljesít ebben az idényben, a Mercedesnél pedig valami nem oké mostanság, ezt Toto Wolff csapatfőnök is elismerte: „Fél percet vesztettünk a Ferrarihoz képest.”

És akkor ott van még az is, hogy így a szezon vége felé a Red Bull egészen kezd lendületbe jönni, vagyis Max Verstappen és Daniel Ricciardo is lophat pontokat Hamiltontól. Vettel így akár hétnél is több egységet hozhat legnagyobb riválisán, ugyanakkor neki is számolnia kell a Red Bull versenyzőivel.

(via , Fotó: AFP)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon