Jön az amerikai szuperautó, ami gyorsabb lesz a Bugattinál

Nagy port kavart egy texasi tuningcég, a Hennessey, amikor a Lotus Exige alapjára épített szuperautója, a Venom GT gyorsabb tudott lenni, mint a Bugatti Veyron. Most az utódját készülnek bemutatni, aminek már a Chiron lesz a célkeresztjében.

435 km/órával száguldott a Hennessey szuperautója, az 1260 lóerős Venom GT, amivel akár meg is dönthette volna a Bugatti Veyron Grand Sport rekordját a leggyorsabb szériagyártású sportautó címével. Most bejelentették, hogy november elsején leleplezik az utódját, a Venom F5 pedig immár a Chiron legkeményebb ellenfelének készül.

Már nem a Bugatti Veyron a világ leggyorsabb autója. Vagy mégis?

Az amerikai csodaautó, a Hennessey Venom GT majdnem 5 km/h-t vert a legyőzhetetlennek hitt sportautóra, amely így is a leggyorsabb maradt a világon. A Kennedy Űrközpont kifutópályáján felállított 435,3 km/h-s rekordot ugyanis a Guinness Rekordok Könyve annak ellenére sem hagyta jóvá, hogy azt szabályos mérésekkel is igazolták.

Komolyabban fogtak az új Venom megépítéséhez, hiszen már nem egy Lotus Exige adta az alapokat, hanem teljesen új szénszálas vázat terveztek hozzá, amire egyedi formájú, kivételes aerodinamikájú karosszéria kerül. Az amerikai V8-as motor pedig két turbóval már több mint 1400 lóerőre lesz képes, amihez automatizált váltót kapcsolnak.

Mivel az egyszerűbb szerkezetű Venom F5 közel 500 kilogrammal könnyebb lesz, mint a hasonlóan 1500 lóerős Bugatti Chiron, ezért akár gyorsabb is lehet nála. John Hennessey, a márka első embere szerint a 460 km/óra feletti sebesség is elérhető lesz, persze jó kérdés, hogy milyen gumikon teljesítenék, a Bugattit ugyanis állítólag ez hátráltatja egy új rekord felállításában.

Híres tulajok? Steven Tylernek is volt egy Venom GT-je, de azt a zokni-szandált nehezen bocsátjuk meg neki:

Vedd meg Steven Tyler millió dolláros autóját, és mindenkinek jobb lesz

Az Aerosmith frontembere az elsők között vette át a Hennessey Venom GT Spydert, de most megválna tőle egy aukción, a bevételt pedig, noha több mint egymillió dollárt kérnek érte, jótékony célra fordítja majd. Steven Tyler volt az egyik első vevője a Hennessey sportautójának.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon