Nem sok havat látott még ez a Lamborghini Countach

1974-ben mutatták be, és másfél évtizeden keresztül készült a Countach, amiből a képen a széria egyik utolsó példánya látható. Még nem sok havat láthatott eddig, mert alig mentek vele, az utóbbi években csak gazdát cserélni vették elő a ritkaságot.

1988-ban a monzai F1-es nagydíjon mutatta be a Countach 25th Anniversary kivitelét a Lamborghini, és mivel a legendás típus akkor már tizennégy éve gyártásban volt, kénytelenek voltak alaposabban átdolgozni. Horacio Pagani kapta a feladatot, hogy Marcello Gandini ikonikus dizájnját átrajzolja, az új lökhárítókkal és légterelőkkel pedig nemcsak a formáját tette naprakésszé, de az aerodinamikáján is javított.

A korábban spártai utasteret új extrákkal tették vonzóbbá, így már elektromosan mozgatott üléseket és elektromos ablakemelőket is kapott a Countach, ezen felül új a kormánykerék, és a klímaberendezés hatékonyságán is javítottak. Az erejét nem kellett tovább fokozni, így az 5,2 literes V12-essel kevesebb, mint 5 másodperc alatt gyorsult százra és 295 km/órával száguldhatott a limitált szériás Lamborghini.

Nem sokat ment még a képeken látható példány, hiszen 1989-ben készült, és még csak 3465 kilométer van benne. 1991. július 31-én került újként svéd tulajdonosához, aki alig vette elő, de 2014-ig megtartotta, és akkor is csak 3463 kilométer volt benne. Az elmúlt négy évben tehát csak két kilométer került bele úgy, hogy közben kétszer is gazdát cserélt az autó: a legutóbb az RM Sotheby’s párizsi aukcióján 331 250 eurót, azaz 103 millió forintot fizettek érte.

Még több téli Countach-t néznél? Kattints ide:

Attól, hogy tél van, még meg lehet járatni a Lamborghini Countach-t az erdőben

A hetvenes évek elején nagy figyelmet keltett a Lamborghini futurisztikus modellje, az ék alakú Countach, ami a mai napig mindannyiunk álomautója maradt. Most pedig itt egy korai példánya, amit nem féltek kivinni az erdőbe csak azért, mert tél van. 1974-ben kezdte meg a Lamborghini a Countach gyártását, és a képeken látható példány az elsők közül való, hiszen az alvázszáma 0016-ra végződik.

És akkor már ezt a filmet is látnod kell:

Színtiszta nyolcvanas évek ez a rövidfilm, amiben korabeli szuperautókkal hasítanak

Tökéletesen megidézi a nyolcvanas éveket ez a rövidfilm, amiben négy szuperautóval versenyeznek egy százezer lírásokkal teli aktatáskáért. Nem elég, hogy Ferrari Testarossa, Lamborghini Countach, Aston Martin V8 Vantage és RUF CTR Yellowbird száguld benne, a szereposztás is parádés. A Lamborghini legendás tesztpilótája is szerepel a hatperces filmben, ami a színeivel és a zenéjével is eléd hozza a nyolcvanas éveket.

Ha pedig megnéznéd, mitől furcsa egy Countach, ide kattints:

11 furcsaság, amit talán nem tudtál a Lamborghini Countach-ról

Lehet, hogy az egyik álomautód a Lamborghini Countach, de ha együtt kellene élned vele, akkor jó néhány furcsasággal kellene megbarátkoznod. Most ezek közül láthatsz néhányat, amelyek közül talán nem ismerted mindet. Doug DeMurót az eső sem akadályozta meg abban, hogy bemutassa neked ennek az 1989-ben készült 25.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon