2019-ben már internetről rendelheted ezt a kínai autót

Sanghajban sorozatgyártásra kész változatban is bemutatta crossover modelljét az újonnan alakult Lynk & Co. A 01 a Volvóval közös alapra épül, és annak motorjait kapja meg, két év múlva pedig már Európában is megvehető lesz a kínaiak szabadidő-autója.

Sok kudarc után ezúttal biztosra mennek Európa meghódításával a kínaiak. A Volvót is birtokló Geely újonnan alapított márkája, a Lynk & Co európai szakemberekkel terveztette meg új modelljeit, amelyek a Volvóval közös padlólemezre épülnek, és Volvo-motorokkal készülnek majd, akár konnektorról tölthető hibriddel is.

2016-ban mutatták be első prototípusukat 01 néven, egy kompakt méretű crossovert, amely ugyanarra a műszaki alapra épül, mint a leendő Volvo XC40. Most pedig a sanghaji autószalonon leleplezték azt a változatot, ami gyártásba is kerül. A végleges modell nem sokban különbözik a tanulmánytól, egyedi stílusa lehet, hogy nem tetszik, de biztosan lesz, akinek bejön majd.

A technikájára pedig nem lehet egy rossz szavad sem. Az alapmodellt a Volvo újonnan fejlesztett 1,5 literes, turbós, háromhengeres benzinmotorjával szerelik, és már ez is 182 lóerős lesz. De akinek ennyi nem elég, a kétliteres, négyhengeres Volvo-motorral is kérheti, 242 lóerővel. Később pedig jön a konnektorról tölthető hibrid, 223 lóerős teljesítménnyel.

Modern belső tere naprakész érintőképernyőt tartalmaz, de a Lynk & Co hozzá kapcsolódó szolgáltatásai is figyelemreméltók. Kínában már az idén kapható lesz a 01, méghozzá az autó élettartamára szóló interneteléréssel és az iparágban egyedülálló módon örök garanciával, ami mindennél jobban jelzi az új márka törekvéseit.

Európában is feltűnik majd a Lynk & Co, amit 2019 elejétől lehet majd megvásárolni. Nem fognak kereskedőhálózat költséges kiépítésébe, hiszen az idők szavára válaszul interneten lehet majd megrendelni a kocsit, amit házhoz szállítanak. Sanghajban pedig már egy lépcsőshátú modell prototípusát is megmutatták, ez lesz a 03, aminek a gyártása jövőre kezdődhet.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon