Nem is az a meglepő, hogy a Tesla nyert ezen a mega-gyorsulási versenyen

Már a hetedik olyan gyorsulási versenyét szervezte meg az amerikai Motor Trend, ahol nem kettő, nem is három, hanem egy tucatnyi sportkocsit eresztettek össze egy kifutópályán. Mivel ott volt a Tesla Model S, sejtheted, hogy elsőként ért célba, de az érdekes, hogy páran milyen közel voltak hozzá.

Mostanra intézmény lett a Motor Trend gyorsulási versenye, ahol egyszerre tucatnyi sportkocsi mérheti össze az erejét negyedmérföldes távon. A helyszín idén a kaliforniai Vandenberg légitámaszpont, ami a Cape Canaveral után a második legnagyobb rakétakísérleti központ az Egyesült Államokban. A négy és fél kilométeres kifutópálya ideális volt ahhoz, hogy felsorakozzanak rajta az idei év legizgalmasabb sportautói.

Például a Mercedes-AMG GT R, de ott volt a Ferrari 488 GTB és a Porsche 911 Turbo S is, a németeket még egy 718 Cayman S is képviselte. A britek az Aston Martin DB11-gyel és a McLaren 570GT-vel vághattak vissza, és nem hiányozhatott a gyorsulási versenyek ásza, a Nissan GT-R Nismo sem. Az amerikai gyártók becsületét a Camaro ZL1 1LE és a Corvette Grand Sport hivatott védeni, érdekességképpen pedig egy Giulia Quadrifoglio és egy Lexus LC500 is bekerült a sorba.

Jól tudták a szervezők, hogy egy ilyen küzdelemben egy másik döntős élményautónak, a Mazda MX-5 RF-nek nem sok esélye lett volna, ezért a helyére egy újabb résztvevő, egy Tesla Model S P100D érkezett. Az elektromos szedán teljesen feltöltve állhatott ki a küzdelemre, a légitámaszponton ugyanis Supercharger töltő is van.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon