Kubica állítólag már alá is írt egy F1-es csapathoz, de nem ahhoz, amire számítanál

Egyelőre még pletyka, de azért jelzésértékű, hogy egyre többen híresztelik, hogy Robert Kubica visszatér a Forma–1-be.

Kubica 2011-ben hagyta ott az F1-et, miután elég komoly, majdnem végzetes sérülést szenvedett egy ralibalesetben, a nyáron viszont újra testközelbe került a sportággal, amikor egy 2012-es Lotus-Renault-t tesztelt. Mindenkit meg is lepett, hogy mennyire gond nélkül hozott le 151 kört a nem éppen könnyű, sőt, kifejezetten technikás valenciai pályán.

Na, azóta mennek a találgatások vele kapcsolatban, leginkább a Renault-val hozták össze, de a csapat közben Carlos Sainzot szerződtette a lengyel helyett Nico Hülkenberg mellé.

Most viszont egyre többen írnak arról, hogy Kubica az idény végén megkapja az ismét visszavonuló Felipe Massa helyét, sőt azt is tudják már, hogy (egyelőre) egy szezonra szóló szerződést ír alá a Williamsnél.

Érdekes, hogy a csapat eközben hivatalos közleményben cáfol, bár az is kivehető, hogy nem tűnik lehetetlennek a dolog:

„Valóban tárgyalunk Kubicával, de még nem dőlt el, ki is ül Massa helyére. Majd akkor teszünk bejelentést, ha lesz mit bejelenteni, de az abu-dzabi hétvégére nem tervezünk ilyesmit.”

Robert Kubica 2005-ben megnyerte a Formula Renault 3.5-ös sorozatot, 2006-tól az F1-ben versenyzett a BMW Saubernél, amivel 2008-ban győzött a Kanadai Nagydíjon. Ugyanebben az évben összesítésben a negyedik lett Lewis Hamilton, Felipe Massa és Kimi Räikkönen mögött a szezon végén.

(Fotó: DriveTribe)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon