Subaruval ment le a bobpályán, majdnem rossz vége lett

Elég veszélyes mutatványt eszelt ki a Subaru amerikai forgalmazója: megkérték Mark Higgins ralibajnokot és kaszkadőrt, hogy menjen le a St. Moritz-i olimpiai bobpályán egy WRX STI-vel. Megúszta, de nem sokon múlt.

Mark Higgins nem egy félős típus. Azok mellett, hogy háromszoros brit ralibajnok, a Daniel Craig-féle James Bond-filmek autós kaszkadőreként is dolgozik. Ha kétségeid lennének a bátorságát illetően, hozzátesszük, hogy ő tartja a Man-sziget hírhedt közúti pályájának sebességrekordját, egy 600 lóerősre alakított Subaru WRX STI-vel tavaly 207 km/órás átlagsebességet ért el, az egyenes szakaszokon hatodik padlón 280-nal rombolt át.

Most ismét egy Subaru volánja mögé ült, hogy valami őrültséget csináljon: leszáguld a St. Moritz-i olimpiai jégkatlanban egy WRX STI-vel. A háromszáz lóerős, összkerékhajtású utcai versenyautó erejével nem volt gond, de az már az elején látszik, hogy a keskeny pályát nem egy autónak építették. Nem sokon múlt, hogy baj lett belőle, és az autó is megfáradt a végére, de Higgins elégedetten dőlhet hátra, megcsinálta.

Ez a legrégebbi bobpálya

A svájci St. Moritzban található a világ legrégebbi, és az egyetlen természetes bobpályája, 1904-ben adták át, és azóta minden évben újra megépítik. A munka november közepén kezdődik, három hét alatt, 5000 köbméter hó és 4000 köbméter víz felhasználásával készül el. Mivel természetes pályáról van szó, ezért minden évben egy kicsit változik a hossza és a szintkülönbsége, és szezon közben minden délután karbantartást kell végezni rajta, ami négy órába telik. A pálya márciusig üzemel, nyáron pedig úgy néz ki, mintha ott sem lett volna. St. Moritz, ahol bobon kívül szánkóval és szkeletonnal is versenyeznek, az 1928-as és 1948-as téli olimpia helyszíne is volt, azóta több ponton is módosítottak a jégpályán.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon