Szintet lépett az Audi sportos limuzinja, itt az új A7

Nem biztos, hogy az Audi neve jut az eszedbe először, amikor forradalmi dizájnról van szó, de az biztos, hogy az A7-tel olyat alkottak, amire sokan vágynak. Most itt az új generáció, ami még feltűnőbb külsővel és high-tech belsővel jön.

2010-ben nagyot alkotott az Audi az A7 első generációjával, hiszen a kupésan sportos limuzinok kategóriájába egy nyújtott hátú ötajtóssal érkeztek, aminek a Sportback utónevet is adták. Most jött ki az A7 második generációja, ami az elődje stílusát viszi tovább, még izgalmasabb formával és tele high-tech megoldásokkal.

Teljesen új alapokra épül

A nyújtott hátú limuzinforma megmaradt, ahogyan az ötajtós felépítés is, továbbra is praktikus autó az Audi A7 Sportback. De ugyanakkor lélegzetelállítóan dögös is, ami az új A8-ról ismerős, szúrós tekintetű fényszórók, a hatalmas hűtőmaszk és az egybefüggő hátsó lámpasor érdeme. Az utóbbi pedig elég látványos trükkökre is képes a fénnyel.

Hatalmasnak tűnik, és az is

A méretei alig változtak, ami azt jelenti, hogy az Audi A7 Sportback továbbra is egy hatalmas autó. 4,97 méter hosszú és 1,91 méter széles, amivel szép nagy helyet foglal el a parkolóházban, de csak 1,42 méter magas, mint egy sportkupé. A legtöbbet a tengelytávja változott, a luxusautós 2,93 méteres érték a garancia a fejedelmi helykínálatra.

Tele van érintőképernyővel

Belül ugyanolyan high-tech show fogad, mint a vadonatúj A8-ban. A műszereket színes képernyő helyettesíti, és tulajdonképpen már a középkonzolt is, a két darab érintőképernyő feleslegessé tette a korábbi Audikból ismert érintőpados forgótárcsát. Önállóan is bámulatosan elboldogul az új A7, magától araszol a dugóban, kiáll a parkolóhelyről, és mobillal is távirányítható.

V6-ossal jön, de később lesz más is

A vezetése pedig éppen olyan sportos, amit az Auditól megszoktunk. Kezdetben egyféle motorral készül, az 55 TFSI nevű kivitel a 3 literes V6-os benzinest kapja 340 lóerővel és 500 Nm-rel, ami a hétfokozatú automatával és quattro hajtással 5,3 másodperc alatt van százon, és megfutja a 250 km/órát. Légrugózás és négykerék-kormányzás is kérhető a legvágyottabb új Audihoz.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon