Újra gyártanák az egyik legszebb amerikai autót

A harmincas évek egyik legszebb amerikai autója, a Cord gyártását indítanák újra, ez a típus kapott először bukólámpákat a tengerentúlon.

A Cord neve talán nem hangzik ismerősen, de ha meglátod a képeken, biztosan felismered az amerikai Auburn által gyártott autót. A harmincas évek egyik legszebb modelljéről van szó, stílusos formáját pedig a sárvédőkbe rejthető bukólámpáknak köszönheti, amelyek ezen a típuson jelentek meg először, és az amerikai autók közül fronthajtást és független első felfüggesztést is a Cord kapott elsőként.

A 4,5 literes V8-assal szerelt Cord azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így 1936-37-ben nem sok készült belőle. Egy újonnan életbe lépett amerikai rendelet azonban lehetővé teszi azt, hogy újra gyártsák ezeket az autókat. Arról a rendeletről van szó, amelynek értelmében kis szériás gyártás esetén nem kell megfelelni a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak és törésteszteknek. Ennek köszönhetően kerülhet gyártásba az AC Cobra és a DeLorean DMC-12 is.

A márkanevet mintegy ötven évig a Pray család birtokolta, ez alatt az idő alatt számos Cord replika készült az engedélyükkel. De 2014-ben új tulajdonoshoz kerültek a jogok, a texasi vállalkozó Craig Corbell pedig bejelentette, hogy kis sorozatban újra gyártaná a csodálatos formájú autót. Még nem tudni, hogy a Cord rövid, de annál sokszínűbb történetéből melyik típust éleszti újra, de a képeket elnézve egyszerűen nem választhat rosszul.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon