A vega, a terápiás és a különleges – Alternatív budapesti ételkiszállítók

Ha már unod a felmikrózott egyenkajákat, de nincs kedved naponta böngészni a kínálatot, akkor sem kell kétségbeesned, vannak alternatív megoldások. Bemutatunk három igényes budapesti ételkiszállítót, amely friss és egészséges fogásokat készít nap mint nap.

Nemsüti

Nemsütit 2004-ben alapították, és nem ételrendelős cégként indult, hanem egy szimpla vegabüféként. Lehet kérni szendvicset hidegen, melegen, teljes kiőrlésű rozszsömlében, pitában, pritaminkrémmel, sajtkrémmel, padlizsánkrémmel, spenótkrémmel, körözöttel, hummusszal, további idénykrémekkel. 2010 júliusában beindították vegetáriánus ételszállító szolgálatukat, és Budapest tágabb belvárosában futárral szállítják házhoz ebédmenüiket. 
Alapanyagaikat piacról, őstermelőktől szerzik be, ezért ételeik java része idényjellegű. Az ételkiszállítók nagy része sokkolja, vagyis rövid idő alatt mélyfagyasztja az ételeit, aztán a kedves vevő mikróban megmelegíti. Nos, a Nemsütinél nincs ilyen, az ételek frissen készülnek. Mindössze kétféle főfogás van naponta, és akkor megy ki az étel, ha a szakács elkészült vele. Ma éppen zöldséglevest és sütőtökös rizses ragut szállítanak ki, a desszert almás-mandulakrémes pite. A levesek 600, a főtételek 950, a desszertek 450 forintba kerülnek.

Angyalok konyhája

Az Angyalok konyhája 2001-ben indult, és máig az egyetlen komplex étkezésterápiás cég Magyarországon. Módszerük, hogy feltérképezik a pácienst, és személyre szabott étrendet dolgoznak ki a számára.
Kiegészítő szolgáltatásként ebédrendelést is biztosítanak a honlapjukon keresztül azoknak, akik munkahelyükön is szeretnének egészséges ételeket fogyasztani, illetve súlyuk megtartására törekednek. Az ételrendelést az angyalmenza menüpont alatt találjuk, és kétféle lehetőség közül választhatunk: vegán és húsos. Ízelítőnek a heti vegánverzió: csillagánizsos cukkinikrémleves és egzotikus szejtáncsíkok barnarizses párolt brokkolival. Húsos: zöldbableves és fogas firenzei módon. A desszert mindkét esetben szilvás lapótya. Kis tételekben és minőségi, külföldről beszerzett alapanyagokkal dolgoznak, ezért nem éppen a legolcsóbb megoldás: leves 700, főétel 1500, desszert 300 Ft.

Mannatural ételmanufaktúra

Itt minden ételkülönlegesség, a palacsintától kezdve a fasírton át a spagettiig, kizárólag friss zöldségekből, gyümölcsökből és magvakból készül. Nem fagyasztanak le semmit, még fagyasztójuk sincs. A székelykáposzta tejfölje napraforgómagból, vízből, fűszerekből áll, a palacsinta tésztája kizárólag aszalt gyümölcsöket tartalmaz.

A fasírtok hús, liszt, tojás és olaj helyett zöldségekből és magokból, aszalással készülnek. A Mannatural étlapja elég eklektikus, a székelykáposztától a berber kuszkuszig mindent lefed, így bizonyára a konzervatívok és nyitott szemléletűek is találnak ínyükre valót. A főételek 1000, az italok 450 forintba kerülnek, egy menü 1200-ba. A kombók vicces fantázianevek alatt futnak: A hosszú élet titka, A hatalom édes íze és így tovább.

Tartsd a reggeli meetinget az irodán kívül! Öt tuti hely reggeli értekezletekhez

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon