Régészet az űrből - TED videó

Sarah Parcak régész nem szeret feleslegesen földet túrni. Mi lenne, ha a műholdakkal előbb szépen feltérképeznék a kiszemelt területeket?

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

Ezen a rövid TED Fellow előadáson Sarah Parcak bemutatja az űrrégészet területét, ahol a speciális teleszkópok és föld körüli kamerák segítségével műholdfelvételeket készít az elveszett helyek és múltbeli civilizációk nyomainak kereséséhez.

Ha még mindig tornáztatnád az agyad, akkor kattints ide!

Ugye mindenkinek megvannak a klasszikus Nokia, vagy Sony Ericsson mobiltelefon csengőhangok? Ha igen, akkor érdemes megnézni, milyen kicsit komolyabban meghangszerelve az ismert dallam.

Ha pedig még nincs meg, hogyan hallottuk mi öregek (elnézést kérek mindenkitől, aki nem érzi/gondolja magát annak) a 7-es buszon a mobiltelefonokat, akkor meg azért érdemes megnézni a videót, mert vannak csajok is a videóban. Meg iPhone. A videót az a cdza nevű brigád alkotta, akiknek nevéhez olyan YouTube szösszenetek fűződnek, mint a Mark Zukerberg musical, vagy a fütyülés története. Szerencsére most sem veszik magukat komolyan és épp ettől szórakoztató, amit csinálnak.

Még több mobil cucc a Player tech rovatában!

A 3 tonnás Baby nem akart megfürdeni, inkább kávézni indult. A hét szabadulóművésze!


Baby, a 40 éves indiai elefánt (képünkön) március 27-én fürdetési idő alatt lelépett a cirkuszából, és a frászt hozta az írországi Cork lakosaira. A felvételt egy Paul Dunbar nevű férfi készítette okostelefonjával. A 3 tonnás elefántot egy kávézónál sikerült utolérni, majd megállítani. Egle Vilumaite, a film hátterében látható Costa kávéház tulajdonosnője egy vendég felkiáltása után lett figyelmes a hatalmas jószágra. Ki tudja, Baby talán csak egy ír kávét szeretett volna felhörpinteni.

(Forrás: Guardian)