10, Túl sok illat

Emelje fel a kezét, aki parfümben fürdött! A kevesebb több elve nem is lehetne helytállóbb, mint az illatokat esetében. Még a legfinomabb illatfelhőt is mérgező gázokká lehet változtatni az indokolatlanul nagy mennyiséggel. A helyes használat titka a két-három jól irányzott permet megfelelő pontokra.

 

9, A hidratáló krémek mellőzése

Mi tagadás, vastag bőr kell a túléléshez egy ilyen őrült világban, de miért tetőznénk még a bajt a ráncokkal? A férfi bőre ellenállónak tűnhet, de a látszat ellenére annyira érzékeny, hogy akár egyetlen zuhany is a bőr kiszáradáshoz és kirepedezéshez vezet. Egy könnyű hidratálót tehát érdemes naponta alkalmazni az arcon és a nyakon, mely víztartalma nyugtatja a bőrt, és védelmet nyújt az időjárás viszontagságaitól.

 

8, A szárazon történő borotválkozás

Az elektromos borotvák technológiai fejlődése ellenére a szárazon történő borotválkozás még mindig necces. Zuhanyzás után az arcbőr és a szőrszálak is felpuhulnak, ezért érdemes olyankor elővenni a gépet. A helyzeten még segít, ha előtte egy hámlasztó, arcelmosó folyadékkal megtisztítod arcbőröd, ezzel is minimalizálva a borotválkozás során fellépő irritációt.