Salman bin Abdulaziz komolyan veszi a hivatását, és úgy utazik, mint egy király.

A szaúdi király szerdán érkezett meg Indonéziába, majd utazik tovább Balira, később pedig Kínába, Japánba és a Maldív-szigetekre. Miközben egyszerű átlagemberek igyekeznek úgy pakolgatni a bőröndjükbe, hogy 20 kg alatt maradjanak, Salman bin Abdulaziz 500 tonnányi teherrel repül, amiben van két felépíthető lift is.

Ezt a liftet mindig magával viszi, 2015-ben például a francia tengerparton állították fel, hogy ne kelljen lelépcsőznie a tengerhez.

Az 500 tonna komoly súly, ebbe belefér az a két Mercedes Benz s600, amit most Indonáziába is elreptettek.

Ez csak a csomag, a király személyes kíséretébe 1500 fő tartozik, köztük 10 miniszter, 800 delegált és 36 herceg – akik az elmúlt három hétben 36 járatot megtöltve utaztak el Indonéziába.

Ezen a hétvégén Dzsakartában valószínűleg nem nagyon lehet majd szobát kapni a jobb szállodákban, ugyanis a kíséret számára lefoglalták a főváros legdrágább hoteljeit, a Ritz-et, a Rafflest és a Marriottot.

A nagykövet már bejelentette, hogy a Balira látogató turistáknak nem kell attól tartaniuk, hogy a király érkezése miatt kényelmetlenségeik lesznek. Salman bin Abdulaziz és szűkebb köre a Bvlgari hotelben fog megszállni, ahol egy este 4400 dollárt, azaz 1,2 millió forintot kóstál.

Nem tudjuk, mit szólnak a szaúdi adófizetők, de nem mondanánk, hpgy a király takarékoskodik a közpénzzel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Az art deco stílusú budai erőmű, ahol az egész Csernobil sorozatot leforgathatták volna

Idegenvezetés a szexmunkások kirakatainál? Városnézés spanglival a kezedben? Lesz egy kis gond

További cikkeink a témában