Az egészséges ételről nem éppen a hínár ugrik be elsőre, de ha még eszedbe is jut, akkor sem biztos, hogy ezt választod elsőként, nem? Azért ezt meg kellene gondolnod.

Pedig a tengeri hínár az egyik legtáplálóbb, legegészségesebb tengeri étel a világon:

Ezt a zöld vízinövényt valószínűleg te is az ázsiai ételekkel kapcsolod össze, és valószínűleg a szusi jut róla az eszedbe. Mondjuk ez nem véletlen, Japánban, Koreában és Kínában a legelterjedtebb, ezeken a területeken hagyományos ételként tálalják kenyér, leves, saláták és a már említett szusi részeként. Észak-Európa országaiban is előfordul, leginkább fűszerként, rágcsálnivalóként és salátaként fogyasztják.

  • gazdag ásványi anyagokban (magnézium, vas és kalcium),
  • bővelkedik A-, B-, C-, E- és K-vitaminban,
  • olyan, úgynevezett prebiotikus rostokat tartalmaz, amik elősegítik a bélben lévő egészséges baktériumok termelődését,
  • antioxidánsai csökkentik az elhízás, a cukorbetegség és a daganatok kialakulásának kockázatát,
  • omega-3 zsírsavak is akadnak benne,
  • antibakteriális és gombaölő hatású.

Egy dologra azonban érdemes odafigyelned: sok sót tartalmaz.

(Forrás + fotó: drtihanyi.com , netamin.hu , myvitamins)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát? Gracie édesanyja Penthouse-modell volt…

Tudományos eredmények mozdítják előre az ártalomcsökkentést

További cikkeink a témában