Imádni fogod a tevékenységet, amivel tested mind a 657 izmát megmozgathatod

Az megvan, ha semmit sem csinálsz, akkor is vannak izmok, amik kemény munkát végeznek? Az olyan alapfunkciókhoz, mint az emésztéshez, a légzéshez, a keringéshez szükség van izmokra. És biztosan kíváncsi vagy arra, mi az a tevékenység, amivel az összeset megdolgoztathatod, merthogy van ilyen. Ráadásul elég kellemes tevékenység.

Az emberi testben 657 izom található, de nem az úszás vagy a kerékpározás az, ami az összeset megmozgatja. Ennél sokkal, de sokkal kellemesebb fizikai aktivitásra gondolj. Igen, ARRA.

Az Upbeat Active kutatásából kiderült, hogy – ha jól csinálod –

Csak viszonyításképpen: a filmnézés 16, a sírás 17, a csókolózás 35, az esemesezés 38, a sprint a busz után 99, a keringő 135, a golfozás 137, a biciklizés 155 izmot hajt meg.

A kutatás vezetője, Mike Aunger ezt azzal magyarázza, hogy

„az ágyban minden izomra szükségünk van. A csontoknál lévő izmok szükségesek a mozgásért, az autonóm izmok pedig az emésztésben, légzésben, vérkeringésben és a test további funkcióinak ellátása során folyamatosan aktívak, és persze ott a szívizom is, ami KÖZBEN folyamatos munkát végez.”

Ugyanakkor a szakértő szerint ehhez egy gyors menet nem elég, legalább 30 perc aktív szexre van szükség, de a legjobb, ha 45 percig tart – vagyis az időtartam nagyon is sokat számít.

Mike Aunger egyébként összeállított egy öt lépésből álló, egyszerű gyakorlatsort, amivel egész sok izmodat megdolgoztathatod:

  • Első: Tölts tele vízzel egy poharat.
  • Második: Tartsd két kézzel a poharat a fejeden, miközben állsz.
  • Harmadik: Ereszkedj le a földre törökülésbe.
  • Negyedik: Állj fel anélkül, hogy a poharat levennéd a fejedről.
  • Ötödik: Nézd meg, mennyi víz maradt a pohárban.

Azért adunk pár tippet, amivel brutál mód égethetsz kalóriát:

(Forrás: The Telegraph)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon