Ó testvér, merre visz az utad?

A szerep: Everett McGill
A színész: George Clooney

Egy déli srácnak még akkor is ügyelnie kell a külsejére, ha éppen most szökött meg a sittről. A Clooney által életre hívott karakter, Everett McGill ezt a kvótát bizony komolyan gondolja, hiszen naphosszat fésüli haját, éjszakánként hajhálóval a fején alszik el, ha pedig nincs mit enni, vagy éppen hordani, Dapper Dan hajzseléről valahogy akkor is gondoskodni kell. Ezt nevezzük mi márkahűségnek.

A jólfésült McGill énekelni is tud

Die Another Day

A szerep: James Bond
A színész: Pierce Brosnan

Csak azért, mert börtönben ültél tizennégy hónapig, közben megmérgeztek és különböző módszerekkel meg is kínoztak, még nem kell feltétlenül külsődnek is erről tanúskodnia. Bizony, volt idő, amikor James Bond még nem az izomhegyekkel, hanem a stílussal volt egyenlő, hiszen csupán percekkel azután hogy egy csónakból kiesett, majd vizesen és mezítláb beesett egy szállodába, a 007-es ügynök tökéletes külsővel és kedélyes állapotban jelenik meg újra a vásznon. Az MI6-nél tudnak valamit, ez nem is kétség.

A majdnem mindig tökéletes külsejű Bond autós üldözése

Ollókezű Edward

A szerep: Ollókezű Edward
A színész: Johnny Depp

Csak azért, mert szegény Johnny Depp keze helyén ipari mennyiségű rozsdamentes acél van, kisvárosi szomszédjai helyből elutasítóak vele szemben, egészen addig a napig, amíg rá nem jönnek, hogy ő a helyi Hajas László. Első kliense élete második legnagyszerűbb élményének titulálja Edward hajvágását. Hát, inkább nem szeretnénk tudni, mi volt az első.

Óllkezű Edward enni próbál

Aviátor

A szerep: Howard Hughes
A színész: Leonardo DiCaprio

A tisztaság Howard Hughes megszállottsága, ami nem merül ki abban, hogy mindenhová magával viszi saját luxusmárkás szappanját, hanem addig mossa vele kezeit, amíg azok vérezni nem kezdenek. Egy handicappes férfi szomorú története egyetlen jelenetben.

Mr. Hughes precízen tisztálkodik

Reszkessetek betörők

A szerep: Kevin McCallister
A színész: Macaulay Culkin

A kis Kevin a csapdába csalás művészetén túl megtanulta még azt is, hogyan kell helyesen tisztálkodni. Ki ne emlékezne arra a bizonyos arcszeszes jelenetre? Az akkor adott reakció és sikoly kétségtelenül egy pálya csúcsának bizonyult.

Kevin a fésűbe énekel