Amit mindig is tudni akartál: ezért nem romlik meg a McDonald's-os kaja

Elmondjuk a soha meg nem romló meki burgerek titkát.

Valójában tök egyszerű a magyarázat arra, hogy miért nem rohad meg a mekis kaja akár 20 év után sem:

A lényege, hogy a nyersanyagok tárolása és szendvicsek elkészítése során fokozottan figyelnek arra, hogy azok baktérium és egyéb szennyeződés mentesek maradjanak.

Mivel a romlási, penészedési folyamatok beindításához nedvesség szükséges, ezért a húst és a zsömlét is dehidratálják – előbbit sütéssel, utóbbit pirítással. Ha pedig később is száraz helyen tárolják, akkor nincs mitől bepenészednie vagy megrohadnia a szendvicsek, max kiszáradnak.

És ha esetleg arra lennél kíváncsi, hogy néz ki egy annyi idős McDonald's-os hamburger, ami ha egy élő személy volna, Magyarországon már fogyaszthatna alkoholt, szavazhatna és autót is vezethetne, akkor most figyelj:

Így néz ki egy 20 éves mekis hamburger

(Forrás: Mekilexikon)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon