Sajnos nagyon úgy fest, hogy nemzőképtelenséget okozhatnak a férfiaknál az antihisztaminok

Az antihisztaminokat az allergia kezelésére szedjük, ugyanakkor egy nemrég elvégezett kutatás szerint ezek a készítmények negatívan befolyásolhatják a férfi nemi hormonok normális működését – mégpedig úgy, hogy megváltoztatják a spermiumok alakját és mozgékonyságát, valamint csökkentik a hímivarsejtek számát is.

Az iparosodott országokban egyre nagyobb számú allergiás megbetegedés miatt nő az ezeket kezelő gyógyszerek, köztük az antihisztaminok használata. A hisztamin nevű molekulát az allergiára válaszul állítja elő a szervezet, ezért szenved az allergiás a tünetektől, a tüsszögéstől, viszketéstől, orrfolyástól. Korábbi kutatások azonban kimutatták, hogy

A Buenos Aires-i Kísérleti Biológiai és Orvostudományi Intézet kutatói óva intik az embereket az antihisztaminok túlzott használatától, mert következtetéseik szerint a hisztaminok elfojtása nem kívánt mellékhatásokat okozhat, ugyanakkor több nagy léptékű kutatás szükséges még ahhoz, hogy az antihisztaminok szexuális és reproduktív egészséget károsító hatásait jobban felmérhessék.

Mintha már nem lenne így is elég nagy a baj:

Emberek, valami nagyon nem stimmel a nyugati férfiak spermájával

A nyugati világban élő férfiaknak feleannyi hímivarsejtje van, mint 40 évvel ezelőtt - olvashatjuk egy nemrég közzétett tanulmányban. A nemzetközi kutatócsoport kedden ismertette az eredményeit, arra azonban nem jöttek rá a fejesek, hogy mi okozza a döbbenetes visszaesést, egyelőre csak tippjeik vannak. A tanulmányt a Human Reproduction Update című tudományos szaklapban közölték.

(forrás: The Guardian, BBC, Phys.org, MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon