Sokak véleményével ellentétben nem a jó kommunikáció a boldog és tartós házasság titka

Mark Manson, sikeres amerikai szerzőként és bloggerként ki akarta kérni az olvasóinak tanácsát, mielőtt tavaly megnősült volna. A beérkezett több mint 1500 levél elolvasása után rájött, hogy mi lehet a tartós, boldog kapcsolat titka.

Persze olyanok is írtak neki, akiknek a házassága kudarcba fulladt és válással végződött. Érdekes módon ezek az emberek javarészt a kommunikációra hivatkoztak, mondván az nem volt megfelelő a párjukkal, és ezt nem is tudták megoldani.

Az érvelésüket azzal támasztották alá, hogy ha évtizedeken keresztül élsz együtt valakivel, akkor elkerülhetetlenné válik, hogy néha félreértsétek egymást. Minden kapcsolatban előfordul, hogy elcsúszik a kommunikáció, hogy a felek nem tudják megérteni egymás nézőpontját, és nem tudnak azonosulni a másik gondolatmenetével. Ez azonban teljesen normális, és megoldható szituáció, ha a két fél kellőképpen tiszteli egymást.

Ha ugyanis megvan az alapfokú tisztelet, akkor egy súlyos félreértés vagy nézetkülönbség miatt sem fogod azt gondolni a párodról, hogy egy szörnyű ember volna azért, mert másképpen gondol bizonyos dolgokat. Ehelyett tiszteletben tudod tartani, hogy neki is lehet egyéni nézőpontja, és tisztelni fogod azt a tényt, hogy neki is lehet olyan problémája, amit te nem tudsz megérteni.

Mark Manson erről, és egy csomó hasonló jó tanácsról írt is egy hosszú posztot a blogján, amelyet itt találsz. Érdemes lehet őket szem előtt tartani, ha valóban hosszú és tartós házasságot tervezel.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon