Hazánk legnagyobb hajókiállítása

Hó végén egy igazán rendhagyó kikötő várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ugyanis február 23-26. között rendezik meg a Budapest Boat Show, Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye.

A több mint negyedévszázados kiállítás számtalan programmal és érdekességgel várja a látogatókat.

A idei rendezvény fő témája a Szabadidős Hajózás, így a Programsziget aktivitásait is ebben a szellemben alakították ki. A látogatókat árbócmászó verseny, csomókötözés és kötéldobás, evezőszimulátor és kinectversenyek is várják. Emellett kiskapitányképzés is zajlik majd egy kilencfős motoros jachtban. Szintén a Programszigeten kap helyet a kiállítás negyven négyzetméteres Bemutató Medencéje, ahol bemutatkoznak a hajós iskolák, vízre kerül egy egytestű hajó és egy katamarán is. Emellett vízbőlmentés-bemutatók és SUP jóga is zajlik majd.

A kiállítás főtámogatójáról elnevezett Generali Kikötő Színpadon a korábbi évekhez hasonlóan szakmai és nagyközönségnek szánt programok várják az érdeklődőket. Többek között olimpikonjaink és világbajnokaink beszélnek majd, felszólalnak a Budapest Boat Show Újdonság Pályázat díjazottjai, és sor kerül A Balaton hullámain című film őspremierjére is. De szó lesz a legnagyobb hazai tókerülő vitorlásversenyről, a Kékszalagról, illetve a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balatoni Hajózási Zrt. újdonságairól is.

A Budapest Boat Show-n a programok mellett közel száz kiállító mintegy száz  elektromos és vitorlás hajója lesz megtekinthető két pavilonban, ami nem mindennapi élményt nyújt, hiszen a G és F pavilonban összesen több mint kétmilliárd forint értékű hajót állítanak ki. Mindemellett a kiállításon megtalálható lesz a hajózáshoz szükséges összes felszerelés és kiegészítő, így a Budapest Boat Show-ra látogatók mindent beszerezhetnek, ami a felkészült szezonindításhoz szükséges.

A Budapest Boat Show Újdonság Pályázatnak köszönhetően a kiállításon minden évben megtekinthetők az elmúlt év fejlesztései, idén is bemutatják a Media & Marketing Kft. Trentasette elnevezésű 37 lábas versenyvitorlását, a Flaar Kft. 5.3 RIB-jét és a Power and Sail Kft. Luka 30 nevű hajóját. A kiegészítő kategóriából szintén megtekinthető lesz az első három helyezett, a HUN-Yachts Kft. Elvstrøm EPEX vitorlája, a Yacht Charter Guru Yapp mobilalkalmazása és a Westport Kft. Seajet hajófesték, Shogun 033 önfényező algagátló terméke.

A Budapest Boat Show idén új társrendezvénnyel, a Budapest Motor Fesztivállal közösen várja a látogatókat, de az első napon, február 23-án a Budapest Boat Show Exkluzív Napot hirdet, melyen csak a hajókiállítás várja a látogatókat, akik így akadálytalanul közelíthetik meg a területet, a kiállításon pedig nyugodtabb, üzleti hangulat várja az érkezőket. Az Exkluzív Napra szóló belépő tartalmazza a parkolást is, ráadásul az online vásárlók közvetlenül a kiállítási pavilon mellett parkolhatnak.

A kiállításra érdemes előre megváltani a belépőt a www.boatshow.hu oldalon, mellyel elkerülhető a pénztáraknál történő sorban állás. Bővebb információ a rendezvényről a kiállítás honlapján és Facebook-oldalán.

A kiállítás főtámogatója a Generali Biztosító Zrt., stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, autós támogatója az Audi.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon