Cool belföldi célpontok, avagy: Bor, mámor, Révfülöp

Elkezdődött hát a nyár és mi vadul bele is vetjük magunkat az utazgatásba és neked is pontosan ezt tudjuk javasolni. Tekintve, hogy az elmúlt évekhez képest – amikor mindig csütörtökre esett a tavasz – idén azért izmosabb ízelítőt kaphattunk a hideg és meleg évszak közötti átmenetből, kicsit mi is elbizonytalanodtunk, hogy akkor ez most akkor már tényleg a nyár, vagy csak a naptárunk írja azt, hogy június? Igazából mindegy is, hiszen egy igazán felkészült utazót nem érhet meglepetés akkor sem, ha a kiruccanásra szánt pár napban esetleg pont nem csak a napsütés dominál majd.

Most ezért aztán egy olyan helyet ajánlunk, ahol akkor sem kell kétségbeesned, ha épp nincs lehetőség a nap általi D-vitamin feltöltődésre, és akkor is vígan elvagy, ha a felhők épp más területetekre vetnek árnyékot.
Lehet elcsépeltnek fog tűnni, meg már akár unalmasnak is gondolhatod, de nekünk bizony még mindig a Balaton a Riviéra, azon belül pedig az egyik fő kedvencünk Révfülöp és környéke. Alább megtudhatod, hogy miért is.

Irány a strand

Tipp

A Révfülöp kártyával számos egyéb más kedvezményt is igénybe vehetünk, a kártyáról bővebben itt olvashatsz. 

Az idén már 801 éves Révfülöp legfőbb vonzereje természetesen a Balaton, és tekintve, hogy a húsz fok körüli vízhőmérséklet azért már alkalmas lehet egy kis megmártózásra, akár most is bele lehet merülni a vízbe (az biztos, hogy most még van benne hely). Persze később, ha már megérkezik a nyaralók hada és az igazi meleg, akkor azért mindez sokkal élvezetesebb lesz. Révfülöpön két kijelölt strandon lehet legálisan fürdőzni: az egyik, a kisebbnek számító, kevesebb extra szolgáltatást nyújtó, ám ezért talán nyugisabb Szigeti Strand, a másik pedig a hatalmas csúszdával és egyéb jósággal megáldott Császtai strand. Belépő tekintetében mindkettőnél ugyanaz a helyzet, a különbség tényleg csak az extrákban fedezhető fel.

Hasznos&Praktikus

Felnőtt napi belépő: 450-550 Ft, 16 óra után 250 Ft, Révfülöp kártyával: 250-350 Ft

Felnőtt hetijegy: 2000 Ft
Felnőtt idénybelépő: 9000 Ft
Gyerekeknek (6-14 éves korig) ezeknek az áraknak a felénél kicsit kevesebbe kerül, diákoknak (14 éves kortól) és nyugdíjasoknak a felénél kicsit többe.

Rekreáció a szabadban

Tipp

A Révfülöp kártyával számos egyéb más kedvezményt is igénybe vehetünk, a kártyáról bővebben itt olvashatsz. 

Rosszabb idő esetén (mondjuk amikor az eső még nem esik, de azért a strand túlzásnak bizonyulna) érdemes fellátogatni a mediterrán hangulatú kis utcákon, majd az erdőn keresztül a Fülöp-hegyi Kilátóba, ahonnan túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Balaton északi partjának legszebb panorámája tárul elénk.

Tipp

A Szigeti Strandon esténként Kertmozi üzemel! Kihagyhatatlan! 

Ha valakinek ez a túra túl rövidnek bizonyulna, annak jó hír, hogy Révfülöptől északra található a Káli-medence, amelynek csodás lankái között bőséggel akad látnivaló. Ha már Káli-medence, akkor a bringások is figyeljenek ide egy kicsit, mert egy Révfülöp-Kővágóörs-Köveskál-Szentbékálla-Mindszentkálla-Salföld-Ábrahámhegy-Balatonrendes-Révfülöp körrel egy könnyed, nem túl megerőltető 30 kilométert tekerve, egy egész napos hangulatos kirándulásban lehet részünk. (A Káli-medencét majd egy későbbi cikkünkben mutatjuk be bővebben.)

Gasztromóló és borbarátság

Tipp

Ha valaki nem hozna magával kerékpárt, az a révfülöpi Napfény Kempingben tud magának bérelni.

A strandokon működő büfék mellett a révfülöpi mólónál is egy kellemes kis büfésorba futhatunk bele, ahol a hekktől a sültkrumplin át, a lángosig és a hurka-kolbász kombóig természetesen mindent megtalálunk. Persze azért ha nem a klasszikus balatoni kajákra vágyunk, akkor sincs nagy probléma, mert ugyanitt található például a Gomba étterem is, ahol a pizzától (800-1600 Ft) a kacsasültig – párolt káposztával, ahogy kell - (2150 Ft) hatalmas étlapból választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. A kaja utáni könnyed sétához - amely úgyis a mólóra vezet majd -, a szomszédos fagyizó bodza fagyiját javasoljuk megkóstolásra. Ha valaki azonban valami különlegesre vágyik, annak érdemes átruccanni a közeli Badacsonytomajra a Borbarátok vendéglőjébe, ahol az ínyenceknek való ételek mellé különlegesen finom, saját termelésű borokat kortyolgathatunk.

Aludni is kell valahol

A tipp

A badacsonytomaji Borbarátoknál mindenképp kóstoljuk meg a Szegedi Róza receptje alapján készült finom fűszeres Badacsonyi Ürmöst!

Végezetül természetesen azért ajánlunk néhány szállást is. A sátrasoknak, vagy a romantikára hajló bungaló kedvelőknek egyértelmű, hogy a saját stranddal rendelkező nyugat-európai szintű Napfény Kemping a befutó. A Balcsit épp körbetekerőknek a 2600 Ft/éj/fő árral dolgozó Bringakert lehet a legvonzóbb, míg a kisebb baráti társaságoknak a több apartmannal is bíró Cselling 1 Vendégház, vagy a hatszemélyes Jákó Apartman a legmegfelelőbb.

Programtipp

Június 22-24. között a Sport Üdülőben a III. Rétes és lakodalmas napon elleshetünk néhány trükköt a saját lagzinkra, vagy ha azt nem is - mert megrögzött agglegények vagyunk -, azért a rétesből még rendesen bekajálhatunk.

Ha hazai wellness hotelek vagy más tóparti városok érdekelnek, akkor a Player ezekben a témákban is segít neked!

(Fotó. www.revfulop.hu, stockfresh.com)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon