Van olyan étel, ami úgy hat az agyra, mint a szex

Drukkolunk neked, hogy ne ezen múljon a dolog, de ha reménytelenül lapos a szexuális életed, akkor végső esetben a csípős kaja sem rossz megoldás.

Még pedig azért, mert

Ugyanis például a csípős termésű paprikafajtákban (az egyik ilyen a csilipaprika) megtalálható kapszaicin hatására szervezetünk endorfint szabadít fel, vagyis pontosan ugyanazt az anyagot, ami szex közben (meg izgalmi állapotban, vagy komoly fizikai igénybevétel hatására) is termelődik az agyalapimirigyben. Ennek köszönhető az eufórikus állapot, vagyis ez egyfajta természetes drog, amelyet a testünk termel.

A kapszaicin még azért is jó a szervezetünk számára, mert antioxidáns, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és rákellenes hatású, plusz a bélbaktériumokra is jó hatással van, és még az anyagcserét is fokozza. Aminek meg pláne lehet örülni ezzel kapcsolatban, hogy az elhízás ellen is véd.

Ügyelj rá, hogy a csípős kaját azért ne told túl, mert – azonkívül, hogy befelé és kifelé is csíp – többek között gyomorirritáló hatása van és a vérnyomást is befolyásolja.

(Fotó: Bild)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon