Nem a kedvenc szavunk a trendi, de nincs mese, ezek a sérók idén bizony azok.

Sassoon vs. Toni & Guy

E két stílus az alfája és omegája a frizurák világának, olyan ellenpólusai egymásnak, mint a Coca-Cola és a Pepsi. Vidal Sassoon világszerte ismert angol hajszobrász hozta létre a később róla elnevezett stílust, amin érezhető némi Bauhaus hatás. Egyszerű, geometrikus formák és egymásra vágott tömegek jellemzik a frizurákat - ez forradalmasította az egész ipart. A határozott ívek és kompakt egységek ránézésre egyszerűnek tűnhetnek, de elkészítésük szakértő kezet kíván, így ha a Sassoon stílus mellett teszed le a voksod, fordulj egy ügyes kezű mesterfodrászhoz.

A Toni & Guy frizurák csupán alapjaiban hordozzák a Sassoon stílust, a határozott vonalak szigorúbb megjelenését a tömegek fellazításával enyhítették. A tépett frizurák viselete a mindennapi életben könnyebbséget jelent, hiszen egyszerűbb és gyorsabb belőni őket.

Dandy stílus

A Csengetett, Mylord? című sorozat bizonyára sokatok számára alapmű. A klasszikus angol stílusú dandy frizurák ebből a kultikus műsorból lehetnek ismerősek. A hajviselet praktikuma abban rejlik, hogy önmagában is öltöztet. Egy tweed zakóval ugyanolyan jól fog mutatni, mint egy trikóval. Bármit is veszel fel, a Dandy hajjal karakter leszel. Ha a fazont megvágattad, egy tubus hagyományos zselén kívül másra már nem is lesz szükséged, a frizura ugyanis akkor tökéletes, ha fénylik.

Az örök ’80-as évek / Szinti pop stílus

Nem csak zenei hangzásban, de hajviseletben is reneszánszát éli a '80-as évek. David Bowie vagy éppen a Bonanza Banzai lemezborítóin viselt frizurái ma újra egy trendet képviselnek, az akkor figyelemfelkeltő és lázadó stílus a mai szemnek azonban már kevésbé botrányos. Ebből az időszakból ered a pixie is, amit még Annie Lennox tett híressé, és ami most női és férfi vonalon is újra hódít. A rövid frizurára példaként Stefano Pilatit, az Yves Saint Laurent divatház kreatív vezetőjét említenénk, aki néhány hónapja változtatta meg hajviseletét erre a fazonra megmutatva ezzel, hogy a pixie bárkinek jól állhat.

Chaplin stílus

Charlie Chaplin külseje közel száz év távlatából ismét divat. A viselet előnye, hogy nem igényel sok ráfordítást. Ha reggel nincs kedved a hajaddal foglalkozni, mosás után nem kell formáznod, elég ha kezeddel összekócolod kissé, és hagyod úgy megszáradni. Amennyiben az ideális hossz eléréséhez úgy látod, hogy növesztened kell még hajad, javasoljuk a keratin tartalmú hajápolók használatát, de egy csalánlevél tea kúrával is látványos eredményre juthatsz.

Fodrász szakértő: mezeijo
Köszönjük a segítséget! 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Hamarosan szó szerint beérhet az ehető Budapest koncepció

Vajon ki a nap csaja Lady Gaga születésnapján?

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés