2012 frizura trendjei

Most már évekre visszamenően elmondható, hogy egyszerre több stílus közül is választhat az, aki a trendet szeretné követni. Nincs ez másként a hajviseletet illetően sem. Egy mesterfodrász segítségével most kiválasztottuk az idei év top 5 frizura trendjét, amit bátran merünk ajánlani bárkinek.

Sassoon vs. Toni & Guy

E két stílus az alfája és omegája a frizurák világának, olyan ellenpólusai egymásnak, mint a Coca-Cola és a Pepsi. Vidal Sassoon világszerte ismert angol hajszobrász hozta létre a később róla elnevezett stílust, amin érezhető némi Bauhaus hatás. Egyszerű, geometrikus formák és egymásra vágott tömegek jellemzik a frizurákat - ez forradalmasította az egész ipart. A határozott ívek és kompakt egységek ránézésre egyszerűnek tűnhetnek, de elkészítésük szakértő kezet kíván, így ha a Sassoon stílus mellett teszed le a voksod, fordulj egy ügyes kezű mesterfodrászhoz.

A Toni & Guy frizurák csupán alapjaiban hordozzák a Sassoon stílust, a határozott vonalak szigorúbb megjelenését a tömegek fellazításával enyhítették. A tépett frizurák viselete a mindennapi életben könnyebbséget jelent, hiszen egyszerűbb és gyorsabb belőni őket.

Dandy stílus

A Csengetett, Mylord? című sorozat bizonyára sokatok számára alapmű. A klasszikus angol stílusú dandy frizurák ebből a kultikus műsorból lehetnek ismerősek. A hajviselet praktikuma abban rejlik, hogy önmagában is öltöztet. Egy tweed zakóval ugyanolyan jól fog mutatni, mint egy trikóval. Bármit is veszel fel, a Dandy hajjal karakter leszel. Ha a fazont megvágattad, egy tubus hagyományos zselén kívül másra már nem is lesz szükséged, a frizura ugyanis akkor tökéletes, ha fénylik.

Az örök ’80-as évek / Szinti pop stílus

Nem csak zenei hangzásban, de hajviseletben is reneszánszát éli a '80-as évek. David Bowie vagy éppen a Bonanza Banzai lemezborítóin viselt frizurái ma újra egy trendet képviselnek, az akkor figyelemfelkeltő és lázadó stílus a mai szemnek azonban már kevésbé botrányos. Ebből az időszakból ered a pixie is, amit még Annie Lennox tett híressé, és ami most női és férfi vonalon is újra hódít. A rövid frizurára példaként Stefano Pilatit, az Yves Saint Laurent divatház kreatív vezetőjét említenénk, aki néhány hónapja változtatta meg hajviseletét erre a fazonra megmutatva ezzel, hogy a pixie bárkinek jól állhat.

Chaplin stílus

Charlie Chaplin külseje közel száz év távlatából ismét divat. A viselet előnye, hogy nem igényel sok ráfordítást. Ha reggel nincs kedved a hajaddal foglalkozni, mosás után nem kell formáznod, elég ha kezeddel összekócolod kissé, és hagyod úgy megszáradni. Amennyiben az ideális hossz eléréséhez úgy látod, hogy növesztened kell még hajad, javasoljuk a keratin tartalmú hajápolók használatát, de egy csalánlevél tea kúrával is látványos eredményre juthatsz.

Fodrász szakértő: mezeijo
Köszönjük a segítséget! 

Egy olcsó órát vásárolni - ami ideig-óráig még az aktuális divatigényeket is kielégíti - nem nehéz ügy. A Player azonban a tökéletes karórákat szereti, ezért most abban leszünk segítségedre, hogy néhány egyszerű tudnivalóval segítsünk annak érdekben, hogy a te csuklódon is a megfelelő óra mutassa a pontos időt.

Szerkezet

Ez az első kérdés, amit tisztázni érdemes, mielőtt még alaposabban szemügyre veszel egy órát, tekintve, hogy a szerkezet határozza meg az óra minőségét és szabja meg annak árát. Két alapvető működési elvet hordozó órát különböztetünk meg: mechanikus és elektronikus. Utóbbiak egy gondosan formára vágott kvarc kristály és a rajta áramló folyamatos impulzusok segítségével működnek. Általánosságban elmondható, hogy ezek a szerkezetek az alacsonyabb árkategóriát képviselik. A mechanikus darabok működését egy kis ingaszerkezet biztosítja, és bár manapság már ehhez a típushoz is hozzá lehet jutni olcsóbban, ez a finomhangolású rendszer csupán a legjobb órákra jellemző, ennek megfelelően az áruk is magasabb.

Funkció

Miután kiválasztottad a számodra megfelelő szerkezetet, azt kell megfontolnod, milyen igényeket támasztasz az óráddal szemben. A vízállóság ma már alapkövetelmény. Olyan funkciókkal látják el korunk óráit, mint a beépített GPS, vagy az automatikus árapály figyelése. Érdemes jól átgondolni, mire is lesz a későbbiekben szükséged, hiszen minden extra jelentkezni fog a végösszegben.

Forma

A kulcs ebben az esetben a méretben rejlik. A próba során győződj meg róla, hogy órád kényelmesen illeszkedjen a csuklódra, és súlya is legyen megfelelő, hosszútávon is. Amennyiben fém borítású darabot választasz, bizonyosodj meg arról, hogy illeni fog egyéb kiegészítőidhez, gyűrűidhez. Ha nincs több órád, de a változatos megjelenésre törekszel, egy jól megválasztott bőr karkötő segítségével könnyen tudsz változtatni órád megjelenésén. Mindenképp jól gondold meg a választást, mert az óra olyan kiegészítő, ami a stílusán keresztül árulkodik személyiségünkről.

Ápolás

Egy karóra ápolása gyakorlatilag két egyszerű lépést takar: tartsd tisztán és szárazon. Amennyiben nemesfém darabbal büszkélkedhetsz, ez a lista kibővül a rendszeres polírozással. Javasolt minden négy-öt évben meglátogatni egy szakembert is, aki az általános használat során felmerült kisebb hibákat kijavítja, beállítja a pontos időt, ha szükséges, alkatrészt cserél, és kitisztítja a szerkezetet. A bőrből illetve gumiból készült szíjak könnyen koszolódnak, így rendszeres tisztításuk ajánlott. Fémből készült szíjak esetén ezt fogkrémmel javasoljuk, amivel gyorsan és könnyedén eltávolítható a mindennapi szennyeződés, és a fényezés is szépen helyreállítható.

Néhány egyszerű szabály a karórák helyes viseletéhez

  • Mindig a balkezeden viseld.
  • A számlap sose legyen csuklód belső oldalán.
  • A helyes viselet során az óra nem fityeg a csuklón, illeszkedjen szorosan, de levételekor ne hagyjon nyomot maga után.

Replikák

Egy ideális világban mindenki Rolexet viselne a csuklóján. Tudjuk, hogy csábító lehet időről időre egy replikát venni, de az ilyen olcsó hamisítványok minden bizonnyal olcsó szerkezettel is működnek, a szakértő szemeket pedig egy hiteles másolat sem képes becsapni. Azt javasoljuk, hogy ezek helyett vásárold meg a legjobb órát, amit még ésszerű kertetek közt megengedhetsz magadnak. Ha így cselekedsz, a legjobb befektetéseddé válhat, és ennél nagyobb elégedettségre nem is tehet szert egy férfi.

A körömrágás rossz szokása általában gyermekkorban alakul ki, amit a felnőtté válás során az ember jó esetben kinő. Különböző stresszfaktorok hatására azonban könnyen visszajöhet a vágy, úgyhogy érdemes résen lenni. Ha nem is emiatt a szokás miatt, de a te körmöd is úgy fest, mintha megkóstolta volna az irodai iratmegsemmisítő, akkor itt az ideje, hogy néhány egyszerű szabály alapján változtass rajta.

Arcunk az önkifejezés elsődleges eszköze, de kommunikációnkban hasonló mértékű figyelmet kap kezünk is. Az artikulációs gesztusok elemei – mint a kézmozdulatok – fontos részei a munkahelyi párbeszédeknek, a potenciális ügyfelek megszerzése azonban sokszor már abban a pillanatban eldől, mikor belépsz a tárgyalóba. Elég ugyanis egy kézfogás, és tudatalattink máris eldönti, ki az alfahím a helyiségben. A makulátlan külsőhöz azonban nem elég egy drága öltöny és egy ízléses óra, az ápolt kéz ugyanis legalább ennyire a csomag része.

A fentiek szerint most következzen néhány körömápolási tanács!

  • A körmöd heti egyszer optimális vágni, és lehetőleg mindig ugyanazt a napot válaszd ki erre a műveletre. Ennek egyik pozitívuma, hogy így a feladat rutinná válik életedben, továbbá a köröm egészséges fejlődése érdekében is ez a legideálisabb időtartam.
  • Lehetőleg körömvágó ollót használj, hiszen azt a rövid körmökre találták ki, és meredek szögben is jobban alkalmazható, mint a csipesz. Mindkét említett célszerszámot megtalálod bármelyik drogériában.
  • Az egészséges és szép körmök érdekében próbálj megtartani 1-2 mm-nyi fehér szaruréteget a körömágy csúcsán.

Ha a körmöd sérült, töredezett, vagy éppen rágott, a legjobb, ha nem ollóval kezeled. Erre ideális megoldás a reszelő, amit – akár a táskádban rejtve - hordj mindig magadnál. Nem azt mondjuk, hogy egy meeting közepén kapd elő, és kezdj el szorgosan körmöt reszelni, de a legjobb, amit tehetsz, hogy a reszelő rendszeres használatával megelőzöd a további károsodást.

A legdrasztikusabb módszer a körmök teljes eltávolítása és újranövesztése. Ezt a megoldást azonban csak akkor javasoljuk, ha körmöd úgy néz ki, mintha hentesként dolgoznál. A növekedést elősegíti, valamint a szaruréteget erősíti a kutikula olaj rendszeres használata, amit legjobb lefekvéskor a körömágyra masszírozni. Mindez sok áldozatnak tűnhet, de érdemes a körömágyat kordában tartani, hiszen esztétikai értékén túl védőgát is, ami a szervezetbe jutó baktériumok ellen játszik fontos szerepet.