A Gap webshop közelebbről

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb ruhagyártója a Gap és a világranglistán is előkelő helyet foglal el. Sajnos a cég hozzánk még csak virtuálisan jutott el, de végülis nincs miért búslakodni, a webshopban is egész széles a választék, ráadásul tapasztalatunk szerint maga a választékhoz jutás rekord sebességű. Megnéztük, mit tud a webshop!

Törióra pár sorban

A név eredete

Indulásakor a fiatalabb korosztályt célozta meg a cég - innen ered a Gap név, ami a generációs szakadékra (generation gap-re) utal.

A Gap Inc. 1969-ben San Franciscóban indult útjára, alapítói Donald G. Fisher és Doris F. Fisher voltak. Mára a világ egyik legnagyobb ruhagyártójává vált, amely jelenleg 3.248 üzlettel rendelkezik világszerte, összbevételük majdnem eléri a tizenötmilliárd dollárt. Az igazsághoz ugyan hozzátartozik, hogy nemrég megelőzte a Zarát birtokló Inditex csoport, de még mindig képesek a növekedésre, főleg a távol-keleti országokban nyitnak új üzleteket.

 

A Gap Inc. öt márkanevet birtokol, övék

  • a Gap amely egy széles vásárlói réteget szólít meg klasszikus, minőségi alapdarabokkal,
  • a Banana Republic, amely modern, megfizethető luxust kínál,
  • az Old Navy, amely a fiatalos divatra megy rá,
  • a Piperlime, ami egy elsősorban cipőket áruló webshop,
  • és az Athleta, ami női sportruházatot kínál.

Anélkül, hogy a cég történetének részleteibe belemennénk, meg kell említenünk a Gap egyik legmeghatározóbb alakját, Millard Drexlert. A New York Magazine a következőket írta róla: “Millard Drexler volt a felelős a Gap Inc. fenomenális növekedéséért a ’90-es években. Teljesen átalakította a Gap termékpalettáját, áttervezte a boltok enteriőrjét, és olyan zseniális kampányok fűződtek a nevéhez, mint az “Individuals of style” (Whoopi Goldberg, Spike Lee), vagy a “Who wore khakis?” (Andy Warhol, Marylin Monroe, Pablo Picasso). Stílusos, de megfizethető ruhadarabokkal eltörölte azt az általános elképzelést, hogy a jó ízléshez nagy pénztárca kell párosuljon. Nagyon valószínű, hogy ő a laza, de stílusos megjelenés atyja.”

A webshop

A Magyarországra is szállító EU-s webshopban kevesebb árut találunk, mint az amerikai nagytestvérben, de nem igazán lehet hiányérzetünk. A honlap felépítése tökéletesen átlátható és egyszerű, bal oldalon vannak a kategóriák, amiket kiválasztva azonnal megjelennek a kínált ruhadarabok. Miután rábökünk, minden lényegi információ megjelenik az adott darabról (ár, választható színek, anyag), és ami a legfontosabb, hogy itt érhető el a specializált mérettáblázat, amivel belőhetjük a méretet.

A pólók és pólóingek 10-20 font körül mozognak, az ingek és pulóverek 30-40, a nadrágok 40-50 fontért rendelhetők meg, de találhatunk alsóneműt 8, öveket 20, sőt még egy bőrtáskát is, 100 fontért. Ezzel az árazással úgy érzem, az a bizonyos ár-érték arány teljesen egyensúlyban van. A webshopban nincsenek különleges kategóriák, mint például a Topmannél, ahol még fényképezőgépeket, vagy különféle szappanokat is találunk, itt a fókusz inkább a ruhákon marad. Na de azok milyenek?

Gap ruhák és kiegészítők

Eredeti amerikai stílus, egyszerű, tiszta vonalú, klasszikus ruharadabok, amik segítségével a vásárlók kifejezhetik egyéniségüket - egyet kell értsünk ezzel a megállapítással, amit a cég tesz a termékeiről. Nagyon bizalomgerjesztő, hogy nincs semmi barokkos túlzás, egy-két csíkos, esetleg feliratos ruhadarabot találunk, de lényegében széles színskálán mozgó a kínálat, jó minőségű alapdarabokat találunk a webshopban. A húszévesek ugyanúgy megtalálják az elengedhetetlen pólóingeket, farmerokat és chino nadrágokat, mint a harmincöt felettiek. Tapasztalataink szerint a ruhák kifejezetten tartósak, a színüket tartják, évek múlva sem jönnek szét, nem hiába vannak velük tele egyes turkálók. Tartósság: pipa!

A rendelés menete és szállítás

Először is regisztrálni kell a honlapon, amit egyébként érdemes megtenni, mert hetente-kéthetente testhezálló, aktuális akciókra figyelmeztető leveleket kapunk. Bankkártyát (bármilyen Visa vagy MasterCard) a fiókhoz csatolni kell, majd fizetés után azonnal kapjuk a megerősítő e-mailt, hogy mire sikerült elkattintani a pénzt. A csomagot pikk-pakk összeállítják (órák kérdése) és már jön is a következő e-mail, benne a DHL csomagküldő szolgálat tracking kódjával. Ennek köszönhető az webshop egyik legnagyobb előnye: két nap alatt kiér a szajré, de tapasztaltunk olyat is, hogy kevesebb, mint 24 óra kellett hozzá. Bámulatos - igaz, ennek megvan az ára, tíz fontot kell fizetni a gyorsaságért, Magyarországra más opció nincs. Ha valamiért elnéztük a méretet, vagy csak nem tetszik, amit rendeltünk, akkor - ugyanúgy, mint más webshopoknál - csak annyi a dolog, hogy bejelöljük, mi vele a gond a mellékelt nyomtatványon (elég annyi, hogy “mégsem az én stílusom”) és pár nap múlva visszacsorog a pénz a számlánkra.

Bénázás a logóval

Két éve megpróbálták a jópár éve használt kék, négyzet alapú logót lecserélni, de az internetes közösségnél annyira kiverte a biztosítékot az új megoldás, hogy néhány hónap múlva behúzott farokkal kullogtak vissza a jól bevált, klasszikus, talpas betűket használó eredeti logóhoz. Itt látható, hogy mire akarták cserélni, abban mindenesetre egyetértünk a háborgókkal, hogy a Helvetica betűtípus annyira általános, hogy ezt használni nem szerencsés.

Végszó

A Gap ruhái a webshopnak hála már tőlünk is elérhetőek és egyértelműen látszik, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az online eladásokra. Ezt a számok is alátámasztják, tavaly majdnem 1,6 milliárd dolláros forgalmat bonyolított a webshop, ami a cég összbevételének körülbelül tíz százalékát tette ki, és ez a szám folyamatosan emelkedik. Már csak azt kell kivárni, hogy nálunk is nyissanak üzleteket, ami annak fényében, hogy már Grúziában vagy Bulgáriában is van Gap bolt, talán hamarosan be is következik.

[stamp_4]

 

 

 

 

A legnagyobb divat webshopot, az ASOS-t is leteszteltük már. Olvastad?

A szemöldök egy férfi arcának karakterét hangsúlyosan meghatározza, és egyesek szerint sokkal inkább a lélek tükre, mint a szem. Ez pusztán két ok, mely arra buzdíthatja a teremtés koronáit, hogy érdemes figyelmet fordítaniuk erre a területre is. A szemöldököt elhanyagolni legalább annyira rossz döntés, mint a művien tökéletes szőrszálak villantása, holott a makulátlanul férfias tekintethez korántsem vezet bonyolult út.

Mielőtt még belevágnánk

A szemöldök szerepe évszázadok óta igen rendkívüli a különböző kultúrákban. Az arc akcentusának is nevezhetnénk, mely növeli a vonzerőnk, segítségünkre szolgál érzelmeink kifejezésében, és ami a szexet illeti, aktív szerepet játszik a vizuális jelek küldésében. Hogy jobban megismerjük, és átérezzük, ennek a néhány szőrszálnak igen is jelentősége van, segítségül hozunk három tényt, melyet érdemes tudni a szemöldökről.

Az átlagos szemöldök ötszáz szálból áll: Ez nem olyan sok, mint aminek hangzik, ezért a szemöldök kialakításánál óvatosan kell bánni a csipesszel. Minden fajta testszőrzet közül ugyanis a szemöldök az, amely kétszer lassabban nő vissza, ezért úgy döntsünk, hogy az esetleges következménnyel tovább kell együtt élni, mint azt először gondolnánk.

A szemöldök fontosabb szerepet tölt be az arcfelismerésben, mint a szem: Az MIT kutatói nemrég egy tanulmányukban megállapították, hogy egy baráti arc felismerésében fokozottabb szerepe van a szemöldöknek, mint magának a szemnek. A kísérlet folyamán hol a szemet, hol pedig a szemöldököt távolították el az arcképekről, melynek során az alanyok sikeresebbek voltak az arcok azonosításában, abban az esetben, ahol csupán a szemöldököt látták.

A szemöldököd elárul: Ami talán nem közismert tény a szemöldökről, vagy az emberi fiziológiáról úgy általában az, hogy az emberi arc különbözik a többi testrésztől. Felépítése bonyolult, rendkívül sok izomkapcsolatából áll, melyek nagy része közvetlen módon további izomcsoportokhoz csatlakoznak. Mindennek egyenes következménye, hogy mozgásuk sok esetben akaratlan, melyeket az orvostudomány mikrokifejezéseknek hív. Apró, a másodperc tört része alatt végigfutó gesztusok ezek, melyek elárulják valós érzésünket akkor is, ha mi azt nem akarnánk. Ily módon nem számít, milyen eltökélten kívánjuk megtartani az igazságot, vagy éppen ellenkezőleg, eladni a hazugságot, szemöldökünk előszeretettel elárul bennünket.

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldökhöz mindössze két eszközre, egy kis időre, és némi koncentrációra van szükség.

  1. lépés: Egy szempillaspirál pálcájával (a csajodtól nyugodtan el lehet kérni) fésüld fel a szemöldököket, ily módon tökéletesen kirajzolódik előtted, melyik szál megy, és melyik marad.
  2. lépés: Egyik kezeddel emeld meg kissé homlokod, melynek köszönhetően a bőr feszesebb lesz, ezáltal hatékonyabban fogod tudni gyökerestől eltávolítani a nem kívánt szálakat.
  3. lépés: Egy csipesz segítségével gyors, és könnyed mozdulatokkal kezd el kihúzni a szőrszálakat a két szemöldök közül, majd folytasd ezt a szemöldök felső vonala feletti kósza szálakkal. Nem baj, ha nem teljesen szimmetrikus.
  4. lépés: Dúsabb szőrzettel rendelkező férfiak a szemöldök alsó vonala alatt is ritkíthatják a szálakat, de ez már nem feltétlen szükséges, sőt. Némi kis túlnövés igazán férfias tud lenni.
  5. lépés: Olykor felfedezhető, hogy egy-két szál hosszabb, mint társaik. Őket a szemöldök fésű és egy kisolló segítségével vissza lehet vágni a következőképp: a szálakat felfésülve, a fésűt végig a szemöldökhöz tartva, visszavágjuk a szóban forgó hosszú szőrszálat.

A benőtt szőrszálak kezelése

Benőtt szőrszálak testünkön szinte bárhol előfordulhatnak. A probléma bizonyára mindenki előtt ismeretes, a megoldására azonban most egy olyan módszert mutatunk be számotokra, mely felülmúlja az összes eddigi praktikát. A kisollóval történő amatőr beavatkozásokat örökre elfeledhetjük, ha van otthon egy doboz aszpirinünk. Egy kiskanál segítségével törjünk össze két szemet a gyógyszerből, majd egy kis víz hozzáadásával keverjünk belőle egy sűrű masszát. Az így kapott krémet kenjünk fel a benőtt szárszál okozta piros bőrfelületre, majd a hatékony kezelés érdekében, hagyjuk is rajta azt. Ha adott esetben éppen munkába készülünk, némi korrektor segítségével elfedhetjük a kezelt területet, de semmiképp ne mossuk le idő előtt az aszpirines pakolást. A módszer kiválóan alkalmazható még érzékeny helyen felbukkanó pattanások eltüntetésére is.

Az összenőtt szemöldök stílusbakinak számít, de hogy mit tartunk még számon hibának, arról itt bővebben olvashatsz! 

A felsőtestünk első része tulajdonképpen egy olyan terület, amit remekül lehet mindenféle üzenet közvetítésére használni. Erre specializálódtak iparágak és rengeteg kreatív, vicces és ötletes póló született, amivel valamit elmondhatunk magunkról. Van, aki zombimániás, van akinek elege van a világból és üzenne valami jó nagy tűrhőséget a környezetének, és van aki odavan a filmekért - eheti válogatásunkban ezekre a kategóriákra mentünk rá, amik mellett néhány gombóc humor is remekül elfér.

Zombik

1. Zombies love nerds $21.95, 2. Zombie Face Plants Vs Zombies Shirt $24, 3. Brains Plants Vs Zombies Shirt $24

Bunkó, de vicces?

1. MILF $22, 2. Slavery gets shit done $22, 3. Save gas, ride the handicapped $22

Filmes

1. QR Trooper $19.95, 2. Delorean Fire Tracks T-Shirt $20, 3. Don Corleone Shirt $22

Pólós sorozatunk többi részét erre találod!