A múlt rezsimje a jelen divatja - Frizura az ötvenes évekből

A kifutók világa nem csak öltözködésünket határozza meg egy-egy szezon erejéig, a profi fodrászok és sminkesek alkotta háttér stábok jelentőségteljes munkája ugyanis szintén minden esetben a trendteremtésről szól. Az idei esztendő tavaszi/nyári kollekcióit felvonultató bemutatók egyik legnagyobb elismerését az ’50-es évek által ihletett férfi frizurái kapták. Aki számára ismerős a többszörös Golden Globe díjas Mad Men című sorozat, vagy élénken él emlékezetében egy kép a korszak meghatározó színészéről, James Deanről, jó úton jár ahhoz, hogy tudja, hogyan is fest a jelen frizurája. Annál is inkább, mivel a hamarosan még az utcaképet is megváltoztató fazon valahol a két stílus között áll.

A megjelenés

A lakktól hajunk nem fénylik annyira, mint Don Draper rőzséje szokott a New York-i felhőkarcolók reflex fényében, de a tökéletes hatás érdekében egy minimális mennyiségű fény használata kötelező. Ami a fazont illeti, James Dean elevenedhet meg személyünkben minden nap, frizuránk ugyanis pusztán arányaiban fog kissé eltérni a lázadó jellemű halhatatlan sztárétól. A fazon oldalt rövidebb, a fejtetőn hosszabb, és erőteljesen textúrált, amit homlokunkból minden körülmények között fel kell fésülnünk.

Így vágasd meg

A megfelelő hossz elengedhetetlen a fazon megvágatásához, ezért adott esetben némi türelemre lesz elsősorban szükséged, azonban amint elérted a kívánt eredményt, de még vágás előtt, fontos néhány részletet leegyeztetned a fodrászoddal. A vágást kezdje a frufrudnál, aminek hosszát 9-10 cm között kell majd hagynia. Ehhez igazítva az arányokat vágja meg oldalt és hátul a hosszt, ami ebben az esetben 2-2,5 cm-t jelent, a finom textúrájú haj érdekében pedig törekedjen arra, hogy a hajvonal felé haladva egyre rövidebbek és ritkábbak legyenek a szálak. Végül kérd meg, hogy egy éles penge segítségével határozott kontúrt készítsen az így kapott tökéletes frizurának.

Hogyan lődd be

Zuhanyzás után már megtörölt, de még nem száraz hajadra kenj fel némi kondícionálót úgy, hogy a tincseket ujjaiddal hátra, valamint a természetes választék mentén oldalra fésülöd. Szükség esetén egy kézkrém is megfelel erre a feladatra. Ezt követően egy hajszárító, valamint egy fésű szorgosan történő forgatásával szárítsd néhány perc alatt hajadat fazonra. Utolsó lépésben  jöhet a lakk, ami a hosszabb szálakat is képes lesz egy egész napon át kordában tartani.

Syoss Men Ultra Hold Hajzselé, 200 ml 

Miért van szükséged hajszárítóra?

A kérdés akár úgy is hangozhatna, miért ne volna szükséged hajszárítóra? A helyzet az, hogy egy cseppet sem von le férfiasságodból, ha fürdőszobád valamelyik polcán ott lapul egy ilyen masina, amennyiben pedig átlagosan sűrű vagy annál is dúsabb hajjal áldott meg a sors, használata legalább annyira ajánlott, mint a balzsamé vagy egy kondicionálóé. Amennyiben még nem áll kezedre a gép, lesd el a technikát, amit a szalonban alkalmaznak frizurádon, otthon pedig próbáld leutánozni a műveletsort. Elképzelhető, hogy időbe telik majd, de ha egyszer megtaláltad a stílusod,  végül könnyen a hétköznapi rutinod részévé válhat ily módon belőni a rőzsét. 

Ha bajuszt növeszteni támad kedved, nyugodtan vágj bele, múlt heti cikkünk ugyanis iránytűként segít majd a szőrszálak kezelésében!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon