A testápolás menő! - Tíz hollywoodi piperkőc

A testápolás a hétköznapjaink szerves része, olyan rutin, ami szinte már fel sem tűnik. Talán éppen ez az oka annak, hogy ha filmvásznon találkozunk a szokásos mozdulatsorokkal, valahogy mégis felkapjuk rá a fejünket, és akár egy életre meg is jegyezzük őket. Emlékezetünk felfrissítésére és némi mosolyfakasztás céljából következzen tíz hollywoodi jelenet, ahol a főszerep ezúttal a testápolásé.

Ó testvér, merre visz az utad?

A szerep: Everett McGill
A színész: George Clooney

Egy déli srácnak még akkor is ügyelnie kell a külsejére, ha éppen most szökött meg a sittről. A Clooney által életre hívott karakter, Everett McGill ezt a kvótát bizony komolyan gondolja, hiszen naphosszat fésüli haját, éjszakánként hajhálóval a fején alszik el, ha pedig nincs mit enni, vagy éppen hordani, Dapper Dan hajzseléről valahogy akkor is gondoskodni kell. Ezt nevezzük mi márkahűségnek.

Die Another Day

A szerep: James Bond
A színész: Pierce Brosnan

Csak azért, mert börtönben ültél tizennégy hónapig, közben megmérgeztek és különböző módszerekkel meg is kínoztak, még nem kell feltétlenül külsődnek is erről tanúskodnia. Bizony, volt idő, amikor James Bond még nem az izomhegyekkel, hanem a stílussal volt egyenlő, hiszen csupán percekkel azután hogy egy csónakból kiesett, majd vizesen és mezítláb beesett egy szállodába, a 007-es ügynök tökéletes külsővel és kedélyes állapotban jelenik meg újra a vásznon. Az MI6-nél tudnak valamit, ez nem is kétség.

Ollókezű Edward

A szerep: Ollókezű Edward
A színész: Johnny Depp

Csak azért, mert szegény Johnny Depp keze helyén ipari mennyiségű rozsdamentes acél van, kisvárosi szomszédjai helyből elutasítóak vele szemben, egészen addig a napig, amíg rá nem jönnek, hogy ő a helyi Hajas László. Első kliense élete második legnagyszerűbb élményének titulálja Edward hajvágását. Hát, inkább nem szeretnénk tudni, mi volt az első.

Aviátor

A szerep: Howard Hughes
A színész: Leonardo DiCaprio

A tisztaság Howard Hughes megszállottsága, ami nem merül ki abban, hogy mindenhová magával viszi saját luxusmárkás szappanját, hanem addig mossa vele kezeit, amíg azok vérezni nem kezdenek. Egy handicappes férfi szomorú története egyetlen jelenetben.

Reszkessetek betörők

A szerep: Kevin McCallister
A színész: Macaulay Culkin

A kis Kevin a csapdába csalás művészetén túl megtanulta még azt is, hogyan kell helyesen tisztálkodni. Ki ne emlékezne arra a bizonyos arcszeszes jelenetre? Az akkor adott reakció és sikoly kétségtelenül egy pálya csúcsának bizonyult.

Amerikába jöttem

A szerep: Hakeem, Zamunda hercege
A színész: Eddie Murphy

Amikor Murphy vágja Murphyt avagy a Bölcsek Kövére előtt is volt már rendesen ripacskodás. New York és a filmtörténelem sokáig leghíresebb borbélyánál hat férfiból hármat a főszereplő Eddie Murphy játszott, köztük egy fiktív afrikai állam hercegét, aki levágatja gyönyörűnek vélt copfját és megtanul egy s mást a hajlakkról.

Meglógtam a Ferrarival

A szerep: Ferris Bueller
A színész: Matthew Broderick

Matthew Broderickből lazán lehetett volna rocksztár, 1986-ban legalábbis. A ma már klasszikusnak számító Meglógtam a Ferrarival egyik nyitójelenetében a zuhany alatt bölcselkedve és lazán lenyomott egy akkora showt, ami nekünk mára már mutatványszámba menne.

A negyven éves szűz

A szerep: Andy
A színész: Steve Carell

A szépségért meg kell küzdeni. Főleg, ha egy negyvenes szőrős pasi vagy, aki még nem volt nővel. Három vicces figurának, és egy kevésbé kedves ázsiai hölgyeménynek köszönhető minden idők legkönnyfakasztóbb szőrtelenítési jelenete. Külön kiemeljük a tényt, miszerint Steve Carell saját szőrét áldozta fel a film kedvéért, amiért reméljük felszámolt némi extra gázsit. A bemutatott jelenetet otthon ne próbáljátok ki.

Amerikai pszicho

A szerep: Patrick Bateman
A színész: Christian Bale

Patrick Bateman befektetési bankár, aki hisz az egészséges életmódban. Éppen ezért végez naponta ezer felülést, használ rendszeresen víz alapú arctisztítókat, mossa le bőrét mézes mandulás testradírral, figyel oda az étkezésére és öl meg kegyetlen módon ártatlan embereket. Bizony, az Amerikai pszicho feledhetetlen nyitójelenete a tudtunkra adja, hogy egy tökéletesen ápolt sorozatgyilkos történetét kezdtük el nézni.

Aki legyőzte Al Caponét

A szerep: Al Capone
A színész: Robert De Niro

Az idő pénz, mondják. Többek közt ezért tart Al Capone sajtótájékoztatót, mialatt manikűröztet, cipőjét tisztíttatja és tünteti el borostáját egy borbéllyal. Ez jól is hangzik egészen addig, míg az érthető módon ideges borbély keze megszalad, ezzel megsértve Chicago nem hivatalos polgármesterének arcát. A vér ömlik, a levegő viszont meg sem mozdul, Capone azonban életben hagyja a reszkető kezű embert, mondván „Az erőszak nem jó üzlet”. Ez a kvóta bizony jobb, mint bármennyi borravaló.

 

További TOP 10-es cikkeket erre találsz!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon