Heti Street Fashion merítés - Rövidnadrágban is férfiasan

Itt van a hőség és nem csak nálunk, de a világ más pontjain is igyekeznek ésszerűbben öltözni a hölgyek és persze az urak. Eheti utcai divat kitekintőnkben rövidnadrágos urakat vettünk szemügyre és megnézzük, hogyan öltöznek ehhez a nyári ruhadarabhoz tőlünk nyugatra és keletre!

Vászonshort, nyakkendővel

Még hogy egy rövidnadrágban nem lehet elegáns az ember! Attól függ, mit teszünk mellé, ezt milánói úriemberünk is pontosan tudja. Meglepő, hogy ami igazán nyáriassá teszi ezt az összeállítást, az az apró mintás zakó, ami könnyed anyaga miatt nem kelti az élrevasaltság érzését, mégis elegáns marad. Akinek tiltják a rövidnadrág viseletét a munkahelyen, az nyugodtan tolja a főnök elé ezt a fotót, hátha változik az álláspontja.

Forrás

Divatharcos

Nick Wooster nem egy egyszerű arc, olyan kimeríthetetlen téma az utcaidivat-blogokon, mint a Való Világ mutogatós Lujzái a magyar bulvárnak. Érdekes ez a katonai stílus, amibe öltözött - ehhez nem kellett más, mint egy világosszürke ing és egy terepmintás cargo rövidnadrág, meg persze az Aviator napszemüveg. Ja, meg a megtekert bajusz, ami szinte már védjegyének számít.

Forrás

Rövid is, hosszú is

Újabb távol-keleti fiatalembert láthatunk, ezúttal Párizsból, aki a hosszúnadrágra még húzott egy rövidet is. Végülis érthető, ellensúlyozza a bővebb zakót és az is biztos, hogy egy hasonló alsórész senkinek nem jutna eszébe, így inkább csak innen a távolból ejházunk egyet és ismét konstatáljuk, hogy Párizs tele van igazán bohém arcokkal.

Forrás

Bukaresti páros

Aki Bukarestben lakik, az sem feltétlenül rest követni az újabb irányzatokat, sőt a vitorlás cipőt, a virágmintás inget és az összeöltözést sem vetik meg román szomszédaink. A koptatott farmernadrág helyes viseletének egyik módját láthatjuk a fotón, illetve annak bizonyítékát, hogy a virágminta nem kizárólag a hölgyek szoknyáján, de a férfiak ingjén is mutathat jól.

Forrás

Sárga vászon

Laura és Chris imádják a hőséget. Mi nem vagyunk az ujjközi papucs nagy rajongói, főleg városban nem, de ezen a fotón nem zavar. Főleg azért nem, mert Chris úgy néz ki, mint egy Ralph Lauren modell: elegáns ruhák, világos színek és hát láthatjuk ez hova vezet, Laura sem volt képes neki ellenállni.

Forrás

Ha a borotválkozás még távolról sem állandó része az életének, vagy éppen ellenkezőleg, napi rutin szinten forgatja a pengét, a férfinak tudnia kell, mik az elvárásai a borotvákkal, a csúcstechnikás kütyükkel, vagy éppen a borbélyával szemben. Borotvaélen táncolni senki sem szeret, ezért, hogy tutira menj, megosztjuk veled a különböző arcszőrzetek ápolásának legjobb módjait.

A jó borbélyhoz egy út vezet

Egy nagyvárosi környezetben olykor talán ijesztőnek tűnik, de legalábbis nagy kihívásnak tekinthető a feladat, hogy találjunk egy új és megfelelő borbélyt. Egy tisztességes hajvágás, vagy egy tradicionális borotváltatás egy borbélyműhelyben, az élet apró, de annál nélkülözhetetlenebb örömei közé tartoznak, ezért úgy gondoltuk érdemes tudnod, milyen is a jó borbély.

Mindenekelőtt fontos tisztázni, a borbélyodnak férfinak kell lennie. Ebben nincs semmi szexizmus, pusztán arról van szó, hogy egy arcot - annak tulajdonosán kívül - értelemszerűen csak egy másik férfi tud a legtökéletesebben leborotválni. Ha viszonylag gyakran jársz el egy szalon előtt, mely az idő nagy részében üresen áll, az semmiképp sem vehető jó jelnek. Persze lehet, hogy csak a kliensek számára szeretné biztosítani a kényelmet, és ezzel együtt a jobb szolgáltatást, de sokkal valószínűbb, hogy ha ott vágatnál hajat, az eredményt legszívesebben sapka alatt rejtegetnéd néhány hétig.

Ha valahol látsz egy srácot, akinek frizurája tetszik, vagy éppen olyan szakállat hord, amit magadnak is elképzeltél, kérdezd meg tőle a borbélya nevét és címét. Tudjuk, elsőre talán kissé furcsán hangzik, de mi annak vagyunk a hívei, hogy a férfiak egymás közt nyugodtan beszélgethetnek a stílusról. Hidd el, őt sem fogja rosszul érinteni a kérdés, és ez számodra is egy egyszerű módja az új borbély felkerítésének.

Ha a borbélyműhelyben ülve azt tapasztalod, hogy az előtted lévő klienseket olyan sietve vágják, mintha csak egy gyártószalagon érkeznének, gondold át, hogy ki akarod-e tenni a szakállad ennek a tróger kezelésnek. Szabadulási módozatok léteznek, az ablakon történő kiugrás helyett azonban célszerű egy kamu telefonhívással kimentened magad a mészárszékről. Nem ideális megoldás, de nincs az a férfi, akinek fizetnie kellene egy sietős vágásért vagy egy mogorva borbélynak.

A jó borbély ismérvei

A jó borbély figyelmes és érdeklődő, időt szán arra, hogy igényeidet részletekbe menően átbeszéljétek, és mielőtt még ollót ragadna, javasol pár új opciót.

Ha nem vagy megveszve a hajadért, amikor kilépsz a szalon ajtaján, sose feledd, hogy a fodrász mindig maximalizálni próbálja a vágás értékét. Éppen ezért a kezelés után adj hajadnak illetve szakálladnak legalább egy hetet, hogy nőjön egy kicsit, és felvegye a kívánt fazont. Fontosabb események, nagyobb nyilvánosság előtti megjelenések előtt érdemes egy héttel korábbra időzíteni tehát a vágást. Amennyiben az eseményhez képest egy héten belül kaptál időpontot, kérd meg a borbélyt, hogy a lehető legtermészetesebb hatás érdekében ne vágjon túl sokat. Ha a végeredmény alulmarad az elvárásaiddal szemben, akkor ne feledd, visszatérni nem kötelező.

Borotválkozz úgy, ahogy nagypapád tette

Ha a borbélyműhely nyújtotta szolgáltatásokat nincs mindig időd igénybe venni, de mégsem szeretnél az élményről lemondani, most adunk néhány tippet, mellyel egyszerűen az otthonodba csempészheted a szalonok hangulatát. Következzen a régi idők borotválkozása pár pontban:

 • Forralj fel egy teáskannányi vizet, melynek gőzénél frissíts fel két kis törölközőt, a víz egy részével pedig sterilizáld a pengéd.
 • Néhány gyors mozdulattal vigyél fel arcodra némi borotválkozás előtt használatos olajat, mellyel felpuhítod a szőrszálakat.
 • Az egyik meleg törölközőt hajtsd rá az arcodra, és óvatosan masszírozd vele át arcod és az állad.
 • Töltsd fel a mosdókagylót (amennyiben van borotválkozó edényed, azt) meleg vízzel, és mártsd bele a borotválkozó pamacsod, majd vegyél fel rá némi habot.
 • A pamacs segítségével alkalmazd a habot az arcodon.
 • Kezdj el borotválkozni. (A fülektől indulva az áll irányába, majd a nyaki területtől az áll irányába.)
 • Ha ezzel végeztél, a megmaradt habot az előbb használt törölköző segítségével néhány gyors mozdulattal távolítsd el.
 • Masszírozd át az arcod (szemek és homlok környékét is) a második gőzölt törölközővel.
 • Az utolsó lépésben pedig tegyél fel némi borotválkozás utáni balzsamot.

Ha a szakáll elkötelezett híve vagy

Tom Ford megmutatta hogyan viselj öltönyt szakállal, James Franco megmutatta hogyan viseld ing nélkül, Brad Pitt pedig miután megnövesztette az arcszőrzetét, lazán meghódította Angelina Jolie-t. Szükséges-e még több érv a szakáll viselete mellett? Ha már egyszer e férfias külső mellett tetted le a voksod, fontos tudnod néhány egyszerű módszert annak fenntartására. Az állandó jellegű ideális hossz érdekében ötnaponta érdemes visszanyírni arcszőröd a szakállnyíród segítségével. Ha világos árnyalatú a szakállad, vagy szimplán szereted lenöveszteni a szőrt, elegendő másfél hetente megismételni az előbb említett kezelést. Ebben az esetben azonban a nyaki terültet, és az ádámcsutkád érdemes simára borotválni, a megmaradt szakállt pedig bőrradírral átmasszírozni, hogy az elhalt hámsejteket ily módon eltávolítsd. Végül, de nem utolsó sorban minden reggel javasolt a kondicionáló használata, melytől friss illatú lesz arcszőrzeted.

A Philips szakállnyírókat erre találod és a Braun gépért is csak egyet kell kattintanod.

A napi rutin kicsit másként

A manuális borotválkozás terén a Gillette borotvái verhetetlenek.

Valószínűleg mindannyian azt gondoljuk, pontosan tudjuk, hogyan kell kezelni egy pengés borotvát, azonban nézzünk szembe a ténnyel, olykor mindenkivel megesik, hogy a rossz szokások rabjává válik. Időről időre nem árt frissíteni tudásunk, ezért most pontokba szedtük a gyors és alapos pengés borotválkozás lépéseit.

 • Első lépésben hidratáld az arcod egy kis meleg vízzel körülbelül két percen keresztül.
 • Ezt követően egy vízalapú arctisztító folyadék segítségével távolítsd el arcodról az elhalt hámsejteket, olajt és egyéb szennyeződéseket.
 • A most már tiszta arcbőrre helyezd fel a borotva gélt, először a fülektől az állad felé haladva, majd az orr alatti területet érintve, végül a nyaki részre és az ádámcsutkádra.
 • Ha ezzel is meg vagy, ideje alkalmazásba venni a három – vagy ötpengés borotvád. Mielőtt azonban belevágnál, ne feledd mindig ellenőrizni a krémező csíkot. Ha kopott vagy a színe halvány, ideje új fejre cserélni a régit.
 • Borotválkozás közben sose nyomd erősen arcodhoz a borotvát, rövid, gyors és könnyed mozdulatokkal eredményesebben haladsz. Hagyd, hogy helyetted a pengék dolgozzanak.
 • Az áll alatti területen, ha szükséges, feszítsd le a bőröd, ezzel is minimalizálva, hogy véletlen megvágd magad.
 • Mindig a növéssel megegyező irányban kezdj el borotválkozni.
 • A pengét érdemes folyóvíz alatt folyamatosan tisztítani. Apróság, de meg fogsz lepődni, milyen különbséget jelent majd.
 • Az extra sima arcbőr érdekében próbáld ki a növéssel ellenkező irányba történő borotválást.
 • Most, hogy a nem kívánt szőr nagy részétől megszabadultál, ideje a nehezen elérhető helyeket kezelésbe venni. Erre a feladatra már az egy – vagy kétpengés borotvák is alkalmasak.
 • Öblítsd le arcod egy kis friss és hideg vízzel, mely összehúzza a pórusaid, és puhábbá teszi bőröd.
 • Ne feledd az aftershave krémet, mely hidratáló hatása nem csak látványos, de bőröd illata is remek lesz tőle.

Az elektromos borotválkozás alapjai

José Mourinho a Braunt ajánlja, de mi bemutatunk neked két Philips gépet is.

A férfiak negyede rendszeresen dönt az elektromos borotválkozás mellett. Ennek oka, hogy a művelet gyorsabb, tisztább, és lényegesen kevesebb esély van egy látványos vérfürdőre. Bár egyesek szerint a módszer hatékonyabb, mint a hagyományos borotválkozás, az eredmény attól függ igazán, milyen erős a szőrzeted, hogyan reagál bőröd a kezelésre, és hogy milyen maga a borotválkozási technikád. Előfordulhat, hogy a bőröd kipirosodik az első kezelések után, ami a kezdeti időszakban könnyen megesik, tehát, ha nem megy az elején minden gördülékenyen, ne borulj ki rögtön. A nedvesről száraz borotválkozásra történő áttérést segíthetik a borotválkozás előtti olajak, melyek nyugtatják a bőrt, és felpuhítják a szőrszálakat, olaj hiányában azonban egy hosszú zuhanyzás is könnyen segíthet a problémán. Az első és legfontosabb döntés az elektromos borotvák vásárlásánál az, hogy a forgó – vagy a fóliapengés változat mellett teszed le a voksod. A forgófejes borotvákban két vagy három forgólapát dolgozik, melyek általában dönthetőek, így jobban idomulnak az arcformához, míg a fóliapengés változatok lineáris fejében, acél burkolat alatt dolgoznak szorgosan a pengék.

A hidratálás tudománya

Bármelyik borotválkozási technikát is részesíted előnyben, egy dolog mindegyikben közös: a hidratálás kötelező. Az irritációtól égő bőrt a L'oreal Men Expert új termékcsaládja hármas hatásával egyszerre hidratálja, nyugtatja, koffein tartalmának köszönhetően pedig élettel telíti azt.

Hidratál, nyugtat és felébreszt

 • Hidratál: Ultra-friss és hidratáló összetételének köszönhetően megelőzi a bőr kiszáradását.
 • Nyugtat: Azonnal felveszi a harcot a borotválkozás okozta káros hatásokkal szemben, hat az égető érzés ellen, csillapítja az irritációt, tisztítja a bőrt.
 • Felébreszt: A vitaminokkal és koffeinnel megerősített összetétel felébreszti a bőrt, melynek érzete kényelmes, hatására pedig a bőr felkészül, hogy szembenézzen a mindennapi megpróbáltatásokkal.

A férfiak bőre ellenállónak tűnhet, de a látszat ellenére annyira érzékeny, hogy akár már egyetlen zuhanyzás is a bőr kiszáradáshoz, kirepedezéséhez vezet. A férfiak 40%-a kezdi minden napját a borotválkozással, míg egyesek ezzel barátnőjük kedvében szeretnének járni, mások a munkahelyi elvárásoknak kívánnak megfelelni. Számukra a napi archidratálás több okból is ajánlott, hiszen a bőrük fokozottan van kitéve a különböző inger faktoroknak. A borotválkozási rutin részeként az after-shave termékek hatása azonban hosszú távon is kifizetődő, intenzív hatásuk következtében az arc hidratáltsága magas lesz, a bőr puhább, a ráncok megjelenése pedig évekkel kitolható. És persze azt se felejtsük el, hogy a gyengébb nem képviselői is közelebb fognak hajolni, ha megérzik a kellemes illatot az arcodon - ennél jobb érv a hidratálás mellett nekünk, férfiaknak nem is szükséges.

Írtunk már felejthetetlen szakállas figurákról. Erre tovább, ha kíváncsi vagy rá!

Heti válogatásunk a hőségre való tekintettel könnyű darabokat fog tartalmazni, kiegészítő centrikus jellegét csupán egy olasz zakó fogja megtörni. Merész színek, klasszikus vonalak, bohém minták, és két olasz márka, következzen e heti nyerő ötösünk.

Stalward Ltd. Neckties

A Stalward egy New York-i székhelyű divat brand, akik a nyakkendőkre specializálódtak. Az idei évi tavaszi/nyári kollekciójuk könnyed stílusával, kiváló anyagaival és olykor bohém mintáival vívta ki figyelmünket. A családi irányítású és működtetésű gyár minden egyes terméke kézzel készített és kiváló minőségű, valószínűleg ez az oka annak, hogy az elmúlt ötven évben folyamatosan jelen voltak a piacon.

Swaine Adeney Brigg Large Bridle Leather Holdall Bag

Nem tagadás, ez az útitáska igazi úri módi, ugyanakkor legalább annyira elkötelezettség, mint befektetés. A gyönyörű színű bőr a korral csak szebb lesz, hibátlan megjelenésével pedig első osztályú kiegészítőjévé válik egy hamisítatlan úriembernek.

Parabellum Belts at Union Look

A kiegészítők megkoronázhatják, vagy agyon csaphatják a megjelenésed, ezért kell velük óvatosan bánni. De nem idén nyáron. Ezért ajánlottuk figyelmedbe a Parabellum kollekciójából ezeket a bölénybőrből készült, mélyített textúrájú öveket. A fantasztikus színeket fehér és feketeszínű kerámia – illetve rézfejjel bolondították meg. Egytől egyig kiváló lehetőségek arra, hogy megmutasd, mennyire is vagy bevállalós.

Boglioli Blaser

A Boglioli az utóbbi egy évben meglehetősen sok figyelmet kapott, leginkább kiskabátjainak és zakóinak köszönhetően. A jellegzetesen olasz szabászati minták az elmúlt egy évben a sport zakók vonalát is meghódították, oly módon, hogy az idei szezonban szinte már csak ilyen jellegű darabokat tudott az ember venni. Az itáliai stílust a legtöbb szabó ismeri, tehát ha esetleg ezeknél is egyedibb darabra vágysz, ne félj felkeresni egy mestert.

Gaziano & Girling Black Oxford Shoes

Fekete borjúbőr és tölgyfa kéreg találkozása a klasszikus oxfordi stílussal. A kiváló olasz érzék némi újítást is alkalmazott az tradicionális elemeken, a cipő derék része keskenyebb, orra kissé hosszabbá vált. A míves részletek, és a hibátlan anyagválasztásnak köszönhetően alkalmi cipőért évekig nem kell aggódnia annak, aki ezt a csodát megveszi.