Lépések az egészséges lábfejért

Huszonhat csont, harminchárom ízület, több mint száz szalag, izmok és inak. Ez pusztán lábfejünk száraz statisztikája, mégis érezni, hogy testünk értékes és érzékeny pontjáról beszélünk, ennek ellenére hajlamosak vagyunk erről a tényről megfeledkezve mostohán bánni vele. Jön a nyár és ezzel együtt válik lábunk is egyre veszélyeztetettebbé a különböző fertőzések által. Hő és nedvesség, nyirkos cipő és zokni, valamint az edzőtermi zuhanyzók, mind-mind a baktériumok melegágyának számítanak. Hogy a cipőt hamarosan gond nélkül cserélhesd le egy divatos szandálra, most segítünk néhány praktikus lábápolási tanáccsal.

Fontos a zoknid

Meglepő tény, de a férfi legtöbb verejtékmirigye nem a hónalján, hanem a lábfején található. A lábizzadás tüneteit éppen ezért kell komolyan venni és megfelelően kordában tartani. Ennek módja – szinte ironikusan – a zokniban rejlik. A nejlon anyagból készült párokkal szemben részesítsük előnyben a kiváló minőségű pamut darabokat, vagy ha igazán burzsujnak érezzük magunkat, akkor kasmírból készült zoknit válasszunk, az a legjobb a lábnak.

Ha nem bízol a jó szerencsében

Ha még kedvenc edzőtermed higiéniája sem tűnik megfelelőnek, annak érdekében, hogy kikerüld a gombás fertőzést, szükséged lesz némi fáradságot igénylő napi rutinra. Áldozatnak tűnhet, de hidd el, nem fogod megbánni. Kezdetnek ott az edzőcipő, amit csakis akkor használj, ha valóban edzel. A gombás fertőzés kialakulására ugyanis a nedvesség, és a lábad, valamint a cipő közötti súrlódás okozta hő együttese nagyon is kedvez. Érdemes tehát befektetni egy külön erre a célra használt lábbelire.

Megelőzési módozatok reggelre és estére

A gombás fertőzések másik oka a száraz bőr, éppen ezért minden reggel zuhanyzás során alaposan mosd át lábfejed és ujjközeid egy hidratáló szappannal, melytől puhábbá válik bőröd. Miután törölközővel alaposan megszárítottad az érintett területet, jót tesz, ha eukaliptusz vagy borsmenta alapú krémmel kened be lábad. Mindkét összetevő segít távol tartani a fertőzéseket, és a kellemes illatanyagok hatására cipőd sem fogja a sajtpiac gyilkos szagát árasztani magából.

Az esti védekezés már kellemesebb, és nem csak azért, mert az ágyban ülve is el tudod végezni azt. A napi rohanás során megfáradt lábaidat kend be alaposan egy víz alapú lábkrémmel. A művelet során ne hagyd ki lábkörmeid sem, melyek a krémtől hajlékonyak, mégis erősek maradnak és nem száradnak ki, mint az mellesleg gyakori probléma a férfiaknál.

A szép körmök érdekében

Általános jelenségnek tűnhet, hogy a férfiak lábát az olyan kellemetlen betegségek, mint a körömgomba, jobban sújtják. Felmerül tehát a kérdés, a nők és a férfiak ennyire különböznek? A válasz abban rejlik, hogy míg a nők tudják, a férfiak nem képesek helyesen vágni lábkörmeiket. Körmünk lábujjunkon lassabb tempóban nő, ennek megfelelően ritkábban is kell vágnunk. A megfelelő vágóeszközön túl fontos figyelnünk arra, hogy körmünk ne váljon el a bőrtől, ezzel ugyanis szabad bejáratot biztosítunk a baktériumoknak.
Ha ezt a feladatot nem szeretnéd magad csinálni, havonta egyszer kérj professzionális segítséget, és ülj be egy pedikűr-kezelésre. Erre a célra tökéletesen megfelel egy közeli szalon vagy a helyi gyógyfürdő, ahol egy erős kezű hölgy majd kezelésbe vesz. Mindössze néhány ezer forintért elvégzik helyetted a munkát, és ezért az összegért – jobb helyeken – még egy lábmasszázst is kapsz.

 

Ha lábfejed egészséges, akkor itt van hozzá tíz remekbeszabott tavaszi cipő!

A nyakkendő hallatán egyből valami nagyon komoly, nagyon öltönyös figura ugrik be legtöbbünknek, pedig ez a kiegészítő manapság már nem kizárólag elegáns ruhákhoz passzol. Gondolj úgy rá, mint eggyel több variációs lehetőségre. Eheti válogatásunkban mutatunk rá néhány jó példát!

A nyakkendő tulajdonképpen egy, a nyak köré kötött hosszúkás anyagdarab (többnyire szövet), aminek semmi funckiója nincs, kizárólag dekoratív célt szolgál. Az ókori római hadseregben az egyenruha része volt valamiféle hasonló, nyakba kötött szövet - feltehetőleg innen származik. A tizenhetedik században lett az öltözék kiegészítője. Mintázata és szélessége függ a divattól, hossza körülbelül százharminc centiméter.

Manapság a fitted, tehát testhezálló sziluetthez passzolóan a keskeny nyakkendők élik reneszánszukat, kiváló példa erre az FC Barcelona leköszönő edzője, Josep Guardiola. Az örök jolly jokerrel, a fehér inggel szinte mindenféle minta és szín ütős kombinációt eredményez, a selyem és vászon nyakkendőkön kívül tehetsz egy próbát a gyapjúval vagy valamilyen kötött anyaggal is. Nézzük tehát eheti válogatásunkat!

Zara Spotted Tie 7.595 Ft

Reserved Tie

Gant Cotton Check Tie

Rag & Bone Skinny Stripes Silk Tie $125

The Hill-Side Cotton/Linen Tie $82

ASOS Reversible Gingham Tie £8

Topman Green 6cm Blade Tie £8

Banana Republic Fruit Stripe Silk Tie £29.50

Harrods Own Knitted Tie £69.95

Ralph Lauren Silk Knit Stripe Tie £80

Említettük, hogy manapság már nem csak öltönyhöz lehet nyakkendőt venni, de most nézzünk rá egy konkrét példát, hogy mire is gondoltunk. A farmerdzseki és a sárga pöttyös nyakkendő remek kontrasztot képez ebben az összeállításban.

 

Végül, de nem utolsósorban nézzünk egy videót, amelyen a Windsor csomó kötését mutatják meg. Ha pedig a többi kötés is érdekel, akkor ajánljuk ezt az oldalt, ahol grafikákkal mutatják be a különböző kötésfajtákat.
Ha megvagy vele, akkor erre találod heti egyszer jelentkező körképeinket!

Ezúttal nem csak egy-két fotónk van, hanem egy teljes sorozatunk, ami Berlinben készült egy olyan párosról, akikre - valljuk be - jól esik ránézni. Persze ember nincs ebben az univerzumban, aki ötször vált ruhát egy nap, de emellett most tekintsünk el. A középkategóriás kanadai Club Monaco legújabb ruháiba öltöztették őket; nézzük, mit lehet kihozni a kollekcióból!

Délelőtt

Laura és Stephane egy kiadós reggeli után nyakukba veszik Berlint és a délelőttöt városnézéssel töltik. Réteges szerkójuk becipzározható, begombolható, de amennyire funkcionális, annyira ötletes és friss. Laura egy városi felfedezőhöz illően kalapot vett, Stephane pedig egy parkával dobja fel az öltözéket.

 

Harapjunk valamit

Egy könnyed ebédhez vagy kávézáshoz már csak azért is jók ezek a szerelések, mert ezeken a színeken kiválóan látszik a kávéfolt. Laurát a lenge ruhában biztosan jobban megnézik az utcán, amit ráadásul egy szép nyaklánccal kombinált. A viszonylagos színtelenséghez Stephane is hozzáteszi a magáét és biztosra megy a khaki nadrág, szürke pulóver kombinációval.

 

Délutáni shopping

Délután tovább menetel párosunk, itt épp egy vintage könyvesboltban múlatják az időt. A sötétkék és a teveszín mindig ütős párosítás, még akkor is, ha ezúttal nem egy ember, hanem kettő viseli ezeket a színeket.

 

A vacsorán a sor

Estére Laura egy helyes, vörösszájú, befont hajú kajalopóvá alakult. Törékenységét csak még jobban kihangsúlyozza ezzel a fehér ruhával. Stephane maradt a jól bevált sötétkéknél és egyelőre még a távolba tekint, de hamarosan ő is rájön, hogy párja a hagymakarikák között turkál. Róla persze nem feltételezzük, hogy olyan mogorván áll a kérdéshez, mint a Jóbarátok Joey-ja, aki "nem ad a kajájából".

 

Esti parti

Mituán az egész napot egymás társaságában töltötték, ellátogatnak egy bárba, ahol Laura egy virágos ruhában próbálja meg begyűjteni az elismerő pillantásokat. Stephane pedig egy kék ingben és fekete, csíkos kardigánban örül annak, hogy van egy ilyen jó csaja, mint Laura. Az ő öltözékén itt már érezzük, hogy a Club Monaco egy jó minőségű, laza eleganciát sugalló brand, amit a harmincas korosztálynak bátran mernénk ajánlani.

Forrás

Ha tetszett az írás, akkor irány a Player Divat & Stílus rovata!