Magyar férfiak, így ne öltözzetek!

Férfiak! Nem csak ti szerettek bennünket nézegetni az utcán. A mi szemünket is gyönyörködteti egy-két rajtatok feszülő divatos holmi. Bátran öltözködjetek - erre buzdítottunk eddig, ám most jön a "de"! Sorozatunk ötödik része arról mesél, hogy - bár ízlésbeli kérdésekben jó nem vitatkozni - mit ne, vagy ne így viseljetek.

Pálmafák és zokni-szandál

A Hawaii ingek valóban színesek, figyelemfelkeltőek és bohém hatást keltenek, de mára nagyjából kimentek a divatból. Egy-két férfi típus, vagy alkat van csak, amelyre passzolnak, illetve nem sok féle pálmafás, virágos ing maradt, amit még értékehetőnek lehet nevezni. Emellett az El Caminón okés, hogy a túraszandálba zoknit vesznek a vándorok, de urbánus környezetben nagyon ciki – ezt a divatszakemberek évek óta hangsúlyozzák, de nem lehet elégszer elmondani. Ha már itt tartunk, akkor felhívnám a figyelmet a kiegészítők helyes megválasztására is. Egy vagány nyári kalap (lehet szalma, vászon) nagyon szuper ötlet, viszont a klasszik horgászsapka csak hajnalban a tóparton okés; főleg, mert csak a halak látják.

Túl western a sztájl

A western stílus nagyon szexi tud lenni a filmeken, vagy egy amerikai ranch-en, de nem a városban, ráadásul nem nyáron! Mindig ledöbbenek, amikor látok egy-egy önjelölt kavbojt az utcán. Még rémisztőbb, ha a harminchat fokos belvárosi utcán látok fiatalembereket tetőtől-talpig lovászlegénynek öltözve – nem sülnek meg? Vannak szép western csizmák és övek, de lássuk be, az esetek nagy többségében nem sikerül ezekre rálelnetek, és csiricsáré darabokat választotok magatoknak. A trapéz és a rosszul koptatott farmer egyáltalán nem szexi, a western kiegészítők egyenesen ízléstelenek. No meg a kalap. Éles arcvonású, izmos testalkatú, macsó típusú férfiak némelyikének jól áll, de nem lehet mindenki Malboro man.

Márkás cuccokban veretés

Volt egy ismerősöm, akiről sokáig nem tudtam, hogy elég tehetős - nem látszott a külsején. Kiderült, hogy nagyon drága ruhái vannak, csak olyan darabokat választ, amelyeken nem virít egy oltári nagy márkajelzés, logó. Persze nagymúltú divatmárkák valóban elnyűhetetlen ruhákat dobnak piacra, de nem mindegyik kreációjuk reklámozza, hogy honnan is származik. Férfiak, a szerénység erény! Egyrészt a nem márkás ruhák között is bőven akadnak kiváló darabok, másrészt nem kell a világot telekürtölni azzal, hogy mit birtoklunk, mennyiért és milyen sok van nekünk belőle. A kevesebb gyakran több.

Ha kíváncsi vagy, mik azok a ruhák, amiktől a lányok szíve megdobban, akkor erre tovább!

A nyáron a színek kapják a főszerepet a nadrágok esetében is, és mivel testünk elég nagy felületét borítják, nem árt, ha megfelelően vannak párosítva. Eheti utcai divat kitekintőnkben körülnéztünk, hogyan hordják a nagyvárosi férfiak a színes nadrágot.

Milánói zöld

Friss nyári szerelés ez az olasz fővárosból, mindössze három szín fehasználásával, a legdominánsabb egyértelműen a zöld. Örök kedvencünk, a fehér ing ugyan hosszú ujjú és a nadrág sem rövid, de a könnyű anyagból fakadó nyári szellő kellemes, hűsítő hatása felbecsülhetetlen, főleg egy fülledt nyári napon, ami Milánóban sem kevésbé rohasztó, mint nálunk. Ja, és középkorban sem ciki a vászoncipő!

Forrás

Krakkói borszín

Az ősz egyik slágerszíne lesz a borszín, de ez a fiatal krakkói srác a divat előtt jár egy lépéssel. Ezek a színek elviekben nem illenek egymáshoz, de mégsem zavaróak együtt, sőt érdekes elegyet alkotnak. A wayfarer-forma még mindig menő, csakúgy, mint ezen a nyáron London, szóval ennél trendibb nem is lehetne második alanyunk - akármennyire is próbáljuk kerülni a kifejezést, ezúttal egyszerűen nincsen találóbb szó a srácra.

Forrás

Firenzei eperszín

Az eperszín egy halványabb verziója látható ennek az olasz srácnak a nadrágján, amihez az inget kiválóan választotta meg. Halvány, kissé feminin színeket láthatunk, amiket jól ellensúlyoz a Nike sportcipő - ehhez hasonlókat egyébként mostanában előszeretettel viselnek mediterrán barátaink. Talán olvasták a témához kapcsolódó cikkünket?

Forrás

Égszínkék arányok

Esett már szó arról, hogy az öltözködésben mennyire fontosak arányok, illetve írtunk már az alkathoz öltözésről is - ez esetben álljon itt ez a kép negatív példaként. A nadrág feltűrését alapvetően támogatjuk, de a magasszárú cipővel nagyon megrövidíti ennek a férfinak a lábait, ami a képen rendkívül előnytelen. Ráadásul a nagy V kivágástól és a keskeny válltól olyan hosszúnak tűnik a nyaka, mintha lenyelte volna az ereszcsatornát. Akármilyen divatos ruhadarab van rajtad, a tested arányaira mindig figyelj! (A lógó üllepű pamutnadrágot meg hordja az, aki kitalálta.)

Forrás

Zöldben tekerő cseh

Ivan a cseh utcákat ezzel a kétkerekűvel járja, legyen szó arról, hogy a boltba ugrik le, vagy hogy fiát kíséri el a legközelebbi játszótérig. Alkatra nem egy Brad Pitt, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell fosztania magát az eleganciától, amit ráadásul egy élénkzöld nadrágban is képes elérni. Kisfia előtt pedig jó példa lesz az édesapa öltözködése, mert aki egy ilyen zöld nadrágot jó ízléssel visel, az bármit képes megfelelően hordani.

Forrás

Hetente megvizsgáljuk az utca emberét; az előző részeket itt éred el!

Cinikus énünk mondathatja velünk, hogy az első randevú nem más, mint egy állásinterjú italokkal. Ha ezt a szemléletet követjük, különösen fontos az első benyomás, melynek része az illat is. A nyári hódítások idejét éljük, amikor mindenkinek adnia kell egy esélyt a romantikának. Ha utóbbi nem kimondottan az erősséged, hagyd, hogy az illatod beszéljen helyetted. Segítségképp összeszedtük a hódításra termett parfümöket, melyektől minden csaj szíve hevesebben ver majd.

Lanvin Avant-Garde

Lanvin Avant Garde, Edt, 100 ml

Párizs a szerelmesek fővárosa, nem meglepő tehát, ha a párizsi férfi mást sem tud jobban, minthogy miként vehet le egy nőt a lábáról. Pechünkre nem franciának születtünk, azonban nem kell több mint egy kackiás bajusz, egy svájci sapka, egy, a hónaljunk alatt szorongatott baguette, valamint két fújás a Lanvin Avant-Garde-ból, és máris javítottunk a helyzetünkön. Az üveg dizájnja hűen nevéhez minimalista esztétikát hordoz, a tartalom azonban korántsem ilyen visszafogott. Feketebors, olasz bergamot, és levendula tökéletes kompozíciója keveredik benne, mely illat atyja Shyamala Maisondieufor, a hamisítatlan modern dandy, aki sajátosan közönyös eleganciával csempészett érzékeny romantikát a palackokba.

DSquared2 Potion

Dsquared Potion, Edt, 30 ml

A világhírű parfümfejlesztő, Annick Mernando munkájának eredménye a Potion, akinek olyan más utánozhatatlan illatok fűződnek még a nevéhez, mint a Bvlgari Black vagy éppen az Armani Attitude. Az üveg szokatlan dizájnját egy letűnt korszak gyógyszeres palackjai ihlették, de ahogy a könyvet sem a borítója alapján ítélünk meg, parfümöt sem a csomagolás alapján választunk. Annál is inkább, mivel a Potion merész illatát az olyan rendkívüli módon válogatott illatanyagok teszik teljessé, mint a menta, a kakukkfű, a pézsma, és a fahéj, melyeknek egytől egyig egyértelmű célja, hogy mint egy szerelmi bájitalként meghódítsuk vele a kiszemelt hölgyet.

Jaipur Homme by Boucheron

Jaipur Homme by Boucheron, Edp, 30 ml

A legendás francia ékszerház, a Boucheron több mint egy évszázadig várt, hogy piacra dobja első férfiillatát, melynek üvege - minden bizonnyal egy fatális véletlen folytán – emlékeztet a brand jól ismert óráira. Az illatot Louis Boucheron Jaipurban tett látogatása ihlette, az indiai város romantikával fűszerezett levegője köszön ugyanis vissza a szegfűszeg, fahéj és szerecsendió koktéljában. Az intenzív keleti illat még vállalható trükk annak érdekében, hogy egy hölgy se legyen közömbös irántad.

212 Sexy Men Carolina Herrera

Carolina Herrera 212 Sexy Men, Edt, 50 ml

Ebben az illatban több szikra van, mint egy férfi és nő közötti beszélgetésben egyáltalán lehetséges. Foglalj asztalt két személyre, de desszertet már ne rendelj, a 212 illatában ugyanis érzéki citrusok és édes vanília esszenciák dominálnak. Egyes férfiak számára ez talán túlcsorduló illat kompozíciónak tűnhet, de a hölgyek kivétel nélkül ellenállhatatlannak találják.

Versace The Dreamer

Versace Dreamer, Edt, 30 ml

Minden valószínűség szerint ez az illat, mely egyforma mértékben ajánlott a romantikus álmodozó, valamint a realista férfitípusnak. Előbbiek fokozhatják, utóbbiak pedig megtalálhatják szerelmes énjüket. Már amennyiben vágynak rá. Az viszont tény, hogy megjelenése óta a legnépszerűbb Versace illatról van szó, melyet a liliom és a boróka ártatlan kettőse visszafogottan édesít, a dohány és a borostyán vadházassága pedig kellően fűszerez.

Annak érdekében, hogy illatod kibírja a randi végéig nem kell sok dolgot tenned, pusztán olvass tovább!