Man-ikűr

A körömrágás rossz szokása általában gyermekkorban alakul ki, amit a felnőtté válás során az ember jó esetben kinő. Különböző stresszfaktorok hatására azonban könnyen visszajöhet a vágy, úgyhogy érdemes résen lenni. Ha nem is emiatt a szokás miatt, de a te körmöd is úgy fest, mintha megkóstolta volna az irodai iratmegsemmisítő, akkor itt az ideje, hogy néhány egyszerű szabály alapján változtass rajta.

Arcunk az önkifejezés elsődleges eszköze, de kommunikációnkban hasonló mértékű figyelmet kap kezünk is. Az artikulációs gesztusok elemei – mint a kézmozdulatok – fontos részei a munkahelyi párbeszédeknek, a potenciális ügyfelek megszerzése azonban sokszor már abban a pillanatban eldől, mikor belépsz a tárgyalóba. Elég ugyanis egy kézfogás, és tudatalattink máris eldönti, ki az alfahím a helyiségben. A makulátlan külsőhöz azonban nem elég egy drága öltöny és egy ízléses óra, az ápolt kéz ugyanis legalább ennyire a csomag része.

A fentiek szerint most következzen néhány körömápolási tanács!

  • A körmöd heti egyszer optimális vágni, és lehetőleg mindig ugyanazt a napot válaszd ki erre a műveletre. Ennek egyik pozitívuma, hogy így a feladat rutinná válik életedben, továbbá a köröm egészséges fejlődése érdekében is ez a legideálisabb időtartam.
  • Lehetőleg körömvágó ollót használj, hiszen azt a rövid körmökre találták ki, és meredek szögben is jobban alkalmazható, mint a csipesz. Mindkét említett célszerszámot megtalálod bármelyik drogériában.
  • Az egészséges és szép körmök érdekében próbálj megtartani 1-2 mm-nyi fehér szaruréteget a körömágy csúcsán.

Ha a körmöd sérült, töredezett, vagy éppen rágott, a legjobb, ha nem ollóval kezeled. Erre ideális megoldás a reszelő, amit – akár a táskádban rejtve - hordj mindig magadnál. Nem azt mondjuk, hogy egy meeting közepén kapd elő, és kezdj el szorgosan körmöt reszelni, de a legjobb, amit tehetsz, hogy a reszelő rendszeres használatával megelőzöd a további károsodást.

A legdrasztikusabb módszer a körmök teljes eltávolítása és újranövesztése. Ezt a megoldást azonban csak akkor javasoljuk, ha körmöd úgy néz ki, mintha hentesként dolgoznál. A növekedést elősegíti, valamint a szaruréteget erősíti a kutikula olaj rendszeres használata, amit legjobb lefekvéskor a körömágyra masszírozni. Mindez sok áldozatnak tűnhet, de érdemes a körömágyat kordában tartani, hiszen esztétikai értékén túl védőgát is, ami a szervezetbe jutó baktériumok ellen játszik fontos szerepet.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon