Öt lépésben a férfias szemöldökért - Szőrszálhasogatás nélkül

A szemöldök egy férfi arcának karakterét hangsúlyosan meghatározza, és egyesek szerint sokkal inkább a lélek tükre, mint a szem. Ez pusztán két ok, mely arra buzdíthatja a teremtés koronáit, hogy érdemes figyelmet fordítaniuk erre a területre is. A szemöldököt elhanyagolni legalább annyira rossz döntés, mint a művien tökéletes szőrszálak villantása, holott a makulátlanul férfias tekintethez korántsem vezet bonyolult út.

Mielőtt még belevágnánk

A szemöldök szerepe évszázadok óta igen rendkívüli a különböző kultúrákban. Az arc akcentusának is nevezhetnénk, mely növeli a vonzerőnk, segítségünkre szolgál érzelmeink kifejezésében, és ami a szexet illeti, aktív szerepet játszik a vizuális jelek küldésében. Hogy jobban megismerjük, és átérezzük, ennek a néhány szőrszálnak igen is jelentősége van, segítségül hozunk három tényt, melyet érdemes tudni a szemöldökről.

Az átlagos szemöldök ötszáz szálból áll: Ez nem olyan sok, mint aminek hangzik, ezért a szemöldök kialakításánál óvatosan kell bánni a csipesszel. Minden fajta testszőrzet közül ugyanis a szemöldök az, amely kétszer lassabban nő vissza, ezért úgy döntsünk, hogy az esetleges következménnyel tovább kell együtt élni, mint azt először gondolnánk.

A szemöldök fontosabb szerepet tölt be az arcfelismerésben, mint a szem: Az MIT kutatói nemrég egy tanulmányukban megállapították, hogy egy baráti arc felismerésében fokozottabb szerepe van a szemöldöknek, mint magának a szemnek. A kísérlet folyamán hol a szemet, hol pedig a szemöldököt távolították el az arcképekről, melynek során az alanyok sikeresebbek voltak az arcok azonosításában, abban az esetben, ahol csupán a szemöldököt látták.

A szemöldököd elárul: Ami talán nem közismert tény a szemöldökről, vagy az emberi fiziológiáról úgy általában az, hogy az emberi arc különbözik a többi testrésztől. Felépítése bonyolult, rendkívül sok izomkapcsolatából áll, melyek nagy része közvetlen módon további izomcsoportokhoz csatlakoznak. Mindennek egyenes következménye, hogy mozgásuk sok esetben akaratlan, melyeket az orvostudomány mikrokifejezéseknek hív. Apró, a másodperc tört része alatt végigfutó gesztusok ezek, melyek elárulják valós érzésünket akkor is, ha mi azt nem akarnánk. Ily módon nem számít, milyen eltökélten kívánjuk megtartani az igazságot, vagy éppen ellenkezőleg, eladni a hazugságot, szemöldökünk előszeretettel elárul bennünket.

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldökhöz mindössze két eszközre, egy kis időre, és némi koncentrációra van szükség.

  1. lépés: Egy szempillaspirál pálcájával (a csajodtól nyugodtan el lehet kérni) fésüld fel a szemöldököket, ily módon tökéletesen kirajzolódik előtted, melyik szál megy, és melyik marad.
  2. lépés: Egyik kezeddel emeld meg kissé homlokod, melynek köszönhetően a bőr feszesebb lesz, ezáltal hatékonyabban fogod tudni gyökerestől eltávolítani a nem kívánt szálakat.
  3. lépés: Egy csipesz segítségével gyors, és könnyed mozdulatokkal kezd el kihúzni a szőrszálakat a két szemöldök közül, majd folytasd ezt a szemöldök felső vonala feletti kósza szálakkal. Nem baj, ha nem teljesen szimmetrikus.
  4. lépés: Dúsabb szőrzettel rendelkező férfiak a szemöldök alsó vonala alatt is ritkíthatják a szálakat, de ez már nem feltétlen szükséges, sőt. Némi kis túlnövés igazán férfias tud lenni.
  5. lépés: Olykor felfedezhető, hogy egy-két szál hosszabb, mint társaik. Őket a szemöldök fésű és egy kisolló segítségével vissza lehet vágni a következőképp: a szálakat felfésülve, a fésűt végig a szemöldökhöz tartva, visszavágjuk a szóban forgó hosszú szőrszálat.

A benőtt szőrszálak kezelése

Benőtt szőrszálak testünkön szinte bárhol előfordulhatnak. A probléma bizonyára mindenki előtt ismeretes, a megoldására azonban most egy olyan módszert mutatunk be számotokra, mely felülmúlja az összes eddigi praktikát. A kisollóval történő amatőr beavatkozásokat örökre elfeledhetjük, ha van otthon egy doboz aszpirinünk. Egy kiskanál segítségével törjünk össze két szemet a gyógyszerből, majd egy kis víz hozzáadásával keverjünk belőle egy sűrű masszát. Az így kapott krémet kenjünk fel a benőtt szárszál okozta piros bőrfelületre, majd a hatékony kezelés érdekében, hagyjuk is rajta azt. Ha adott esetben éppen munkába készülünk, némi korrektor segítségével elfedhetjük a kezelt területet, de semmiképp ne mossuk le idő előtt az aszpirines pakolást. A módszer kiválóan alkalmazható még érzékeny helyen felbukkanó pattanások eltüntetésére is.

Az összenőtt szemöldök stílusbakinak számít, de hogy mit tartunk még számon hibának, arról itt bővebben olvashatsz! 

Új Pókembert kapott a világ Andrew Garfield személyében, aki egyébként a Közösségi hálóban már megcsillogtatta tehetségét. Amerika egyik legfrissebb csillagát mindenhová fotósok követik és nap mint nap megörökítik, milyen ruhákban bukkan fel, legyen az egy tévéműsor, egy laza Starbucksozás vagy vörös szőnyeges esemény. Van stílusa a srácnak és ez a mi figyelmünket sem kerülheti el - nézzük meg hogyan öltözködik!

Tévés szerelés

Fiatalos, utcai szerelés első választottunk, amiben egyébként újdonsült Pókemberünk egy tévéműsorban vett részt. Amit ő sokszáz dollárból old meg, arra van más alternatíva, csak egy kicsit turkálni kell a webshopok bugyraiban. Ezt most mi elvégeztük helyetted, szóval csak annyi a dolgod, hogy eldöntsd, szívesen bújnál-e egy baseball dzsekibe, szűk farmerba tornacipővel és feliratos pólóba. Halkan írom, hogy erre a stílre inkább csak huszonöt alatt menj rá.

Cheap Monday Skinny Jeans £50 / ASOS T-Shirt With Take Me Out Print £18 / ASOS Varsity Jacket In Quilted Fabric £35 / Topman Multi Colored Socks £12 / Beats By Dr. Dre tour $149.95 / Topman Shackleton Hiker Suede £42

Kapucnisban jótékonyan

A színész barátnőjével, Emma Stone-nal jelent meg egy jótékonysági rendezvényen, teljesen hétköznapi összeállításban. Farmer, kapucnis pulcsi és vászon tornacipő - ennyiből is fel lehet öltözni kényelmesen és mutatósan, és még a barátnő sem lóg ki az ember mellől, aki miatt be kell valljuk, egy kicsit irigykedünk Andrew-ra. A vékonyabb szálú haj hasonlóan történő belövéséhez egyébként ajánlunk egy erős hajhabot, amit félig nedvesen kell belemasszírozni a hajba, majd miután megszáradt, egy jó adag hajlakkal lehet rögzíteni és a kívánt formára alakítani.

Levi's 511 Skinny Made in the USA Jeans $178 / A.P.C. Sweat Capuche Retro $149.99 / Vans Authentic Classic Black/ White Lace Up Trainers £45 / Testfilc / Syoss hajhab 975 Ft

Modern és elegáns

Még a félrecsúszott nyakkendő sem tudja elrontani Andrew modern eleganciáját, amely a testhezálló szabásnak és a keskeny nyakkendőnek köszönhető. Tökéletes!

Z Zegna öltöny £950 / Salvatore Ferragamo cipő £380 / Canali Check Cotton Shirt €176.33 / Turnbull & Asser Silk Tie €124.88 / Chanel Ble de Chanel Eau De Toilette 50 ml 17.150 Ft

Képeink forrása

Múlt héten George Clooney-t néztük meg. Láttad?

Player Autószalon

Talán otthon maradt a fényvédőd, vagy egy hirtelen gondolattól vezérelve úgy döntöttél, most naptej nélkül sem lesz gond kifeküdni a partra, esetleg kihagytál egy foltot. Az eredmény minden esetben ugyanaz a ránézésre is fájdalmas főtt rák külső. Miután megtörtént a baj, a bennünk felmerülő gondolatok legtöbbször a „Hogyan csillapítsuk a fájdalmat?”, és a „Hogyan mentsük a menthetőt?” kérdések között cikáznak. Házi praktikákat válasszunk vagy maradjunk szakszerű megoldásoknál? Most minden kérdésedre megadjuk a választ.

Bőrünk nem felejt

Ha ezeket a kérdéseket egy szigorú bőrgyógyásznak tennénk fel, a válasz minden bizonnyal nem lenne kecsegtető, lévén a napégés manapság már száz százalékban megelőzhető. Amennyiben mégis felelőtlenek voltunk, az égett bőr okozta fájdalom egy életre rögzíti bennünk a naptej, a szalmakalap és napszemüveg hatékony szerepét. Fontos tudni, hogy bőrünk nem felejt, a bőrkárosodások hatása hosszútávon összeadódik, így minden egyes leégés növeli egy későbbi bőrdaganat kialakulásának kockázatát.

Az Aszpirinen túl

Kielégítő hatékonyságú módszer nem létezik a napégés kezelésére, hiszen amint kialakult a bőrsejtek károsodása, a folyamat attól kezdve halad a maga természetes útján. A fájdalom csillapítása céljából marokszámra szedni az aszpirint szintén nem megoldás, az égett bőr okozta érzés ugyanis más módon is enyhíthető. Helyileg, a bőrre kenhetünk szteroid krémeket, illetve aloe vera készítményt, de ebben a helyzetben hatékonynak bizonyul a házi gyógyszertárakban mindig fellelhető klasszikus, a Panthenol is.

Hidratálj kívül, hidratálj belül

Clinique After-Sun Rescue Balm és Garnier Intensive 7 Days - Aloe Vera

A folyamatos folyadékpótlás rendkívül fontos, leginkább a hámló szakaszban, folyadék hiányában ugyanis a bőr nem tudja ellátni védő funkcióját. Az égő bőrnek jólesik a hideg zuhany vagy a hideg borogatás, de a folyadékvesztés mérsékelhető a megfelelő sótartalmú italokkal, például sportitalokkal is.

Naptej nélkül a napon?

Az előbbiek tekintetében ember legyen a talpán, aki kimerészkedik védelem nélkül a tűző napra, de mint tudjuk, véletlenek mindig vannak. Hogy hogyan lehet napégés nélkül túlélni ezt a kalandot, arról itt van három lépés:

  • Délelőtt tizenegy és délután három között kerüld a huzamosabb ideig történő napon tartózkodást. A káros sugarak mértéke ekkor a legnagyobb, és rendszerint ekkor a legkönnyebb napégést szerezni.
  • A napernyő a legjobb barátod, főleg ebben a kritikus helyzetben. Az ernyő alatt történő napozás egyéb védelem nélkül kötelező, ha csak nem akarod, hogy egy arra járó rákhalász a nap fogásának nézzen.
  • Hidratálj, hidratálj, hidratálj. A lehető leghasznosabb védelem, ha belülről történő hidratálásként minél több folyadékot iszol. Szervezeted természetes reakciója az izzadás lesz, mely kontroll alatt tartja belső és külső testhőmérsékleted egyaránt.

Maradj a szakszerű megoldásoknál

Házi praktikákból nincs hiány, a tejföl, majonéz, mustár, méz kombinációt mi mégis leginkább salátaöntetként tudjuk elképzelni, de semmiképp sem a bőrre kenve. A világháló szerint ilyen esetben testápolóként alkalmazhatunk még sört vagy vodkát is, mi azonban ezeknek is inkább a hagyományosan történő felhasználását javasoljuk. Ha a bőr égését kívánjuk csillapítani, arra az egyetlen javasolt otthoni módszer a hűsítő hideg zuhany.

Ha a úgy érzed a faktorszámokról van még mit tudnod, ne habozz, itt bepótolhatod mindazt.