Öt igazi randevúparfüm

Cinikus énünk mondathatja velünk, hogy az első randevú nem más, mint egy állásinterjú italokkal. Ha ezt a szemléletet követjük, különösen fontos az első benyomás, melynek része az illat is. A nyári hódítások idejét éljük, amikor mindenkinek adnia kell egy esélyt a romantikának. Ha utóbbi nem kimondottan az erősséged, hagyd, hogy az illatod beszéljen helyetted. Segítségképp összeszedtük a hódításra termett parfümöket, melyektől minden csaj szíve hevesebben ver majd.

Lanvin Avant-Garde

Lanvin Avant Garde, Edt, 100 ml

Párizs a szerelmesek fővárosa, nem meglepő tehát, ha a párizsi férfi mást sem tud jobban, minthogy miként vehet le egy nőt a lábáról. Pechünkre nem franciának születtünk, azonban nem kell több mint egy kackiás bajusz, egy svájci sapka, egy, a hónaljunk alatt szorongatott baguette, valamint két fújás a Lanvin Avant-Garde-ból, és máris javítottunk a helyzetünkön. Az üveg dizájnja hűen nevéhez minimalista esztétikát hordoz, a tartalom azonban korántsem ilyen visszafogott. Feketebors, olasz bergamot, és levendula tökéletes kompozíciója keveredik benne, mely illat atyja Shyamala Maisondieufor, a hamisítatlan modern dandy, aki sajátosan közönyös eleganciával csempészett érzékeny romantikát a palackokba.

DSquared2 Potion

Dsquared Potion, Edt, 30 ml

A világhírű parfümfejlesztő, Annick Mernando munkájának eredménye a Potion, akinek olyan más utánozhatatlan illatok fűződnek még a nevéhez, mint a Bvlgari Black vagy éppen az Armani Attitude. Az üveg szokatlan dizájnját egy letűnt korszak gyógyszeres palackjai ihlették, de ahogy a könyvet sem a borítója alapján ítélünk meg, parfümöt sem a csomagolás alapján választunk. Annál is inkább, mivel a Potion merész illatát az olyan rendkívüli módon válogatott illatanyagok teszik teljessé, mint a menta, a kakukkfű, a pézsma, és a fahéj, melyeknek egytől egyig egyértelmű célja, hogy mint egy szerelmi bájitalként meghódítsuk vele a kiszemelt hölgyet.

Jaipur Homme by Boucheron

Jaipur Homme by Boucheron, Edp, 30 ml

A legendás francia ékszerház, a Boucheron több mint egy évszázadig várt, hogy piacra dobja első férfiillatát, melynek üvege - minden bizonnyal egy fatális véletlen folytán – emlékeztet a brand jól ismert óráira. Az illatot Louis Boucheron Jaipurban tett látogatása ihlette, az indiai város romantikával fűszerezett levegője köszön ugyanis vissza a szegfűszeg, fahéj és szerecsendió koktéljában. Az intenzív keleti illat még vállalható trükk annak érdekében, hogy egy hölgy se legyen közömbös irántad.

212 Sexy Men Carolina Herrera

Carolina Herrera 212 Sexy Men, Edt, 50 ml

Ebben az illatban több szikra van, mint egy férfi és nő közötti beszélgetésben egyáltalán lehetséges. Foglalj asztalt két személyre, de desszertet már ne rendelj, a 212 illatában ugyanis érzéki citrusok és édes vanília esszenciák dominálnak. Egyes férfiak számára ez talán túlcsorduló illat kompozíciónak tűnhet, de a hölgyek kivétel nélkül ellenállhatatlannak találják.

Versace The Dreamer

Versace Dreamer, Edt, 30 ml

Minden valószínűség szerint ez az illat, mely egyforma mértékben ajánlott a romantikus álmodozó, valamint a realista férfitípusnak. Előbbiek fokozhatják, utóbbiak pedig megtalálhatják szerelmes énjüket. Már amennyiben vágynak rá. Az viszont tény, hogy megjelenése óta a legnépszerűbb Versace illatról van szó, melyet a liliom és a boróka ártatlan kettőse visszafogottan édesít, a dohány és a borostyán vadházassága pedig kellően fűszerez.

Annak érdekében, hogy illatod kibírja a randi végéig nem kell sok dolgot tenned, pusztán olvass tovább! 

A nyáron a színek kapják a főszerepet a nadrágok esetében is, és mivel testünk elég nagy felületét borítják, nem árt, ha megfelelően vannak párosítva. Eheti utcai divat kitekintőnkben körülnéztünk, hogyan hordják a nagyvárosi férfiak a színes nadrágot.

Milánói zöld

Friss nyári szerelés ez az olasz fővárosból, mindössze három szín fehasználásával, a legdominánsabb egyértelműen a zöld. Örök kedvencünk, a fehér ing ugyan hosszú ujjú és a nadrág sem rövid, de a könnyű anyagból fakadó nyári szellő kellemes, hűsítő hatása felbecsülhetetlen, főleg egy fülledt nyári napon, ami Milánóban sem kevésbé rohasztó, mint nálunk. Ja, és középkorban sem ciki a vászoncipő!

Forrás

Krakkói borszín

Az ősz egyik slágerszíne lesz a borszín, de ez a fiatal krakkói srác a divat előtt jár egy lépéssel. Ezek a színek elviekben nem illenek egymáshoz, de mégsem zavaróak együtt, sőt érdekes elegyet alkotnak. A wayfarer-forma még mindig menő, csakúgy, mint ezen a nyáron London, szóval ennél trendibb nem is lehetne második alanyunk - akármennyire is próbáljuk kerülni a kifejezést, ezúttal egyszerűen nincsen találóbb szó a srácra.

Forrás

Firenzei eperszín

Az eperszín egy halványabb verziója látható ennek az olasz srácnak a nadrágján, amihez az inget kiválóan választotta meg. Halvány, kissé feminin színeket láthatunk, amiket jól ellensúlyoz a Nike sportcipő - ehhez hasonlókat egyébként mostanában előszeretettel viselnek mediterrán barátaink. Talán olvasták a témához kapcsolódó cikkünket?

Forrás

Égszínkék arányok

Esett már szó arról, hogy az öltözködésben mennyire fontosak arányok, illetve írtunk már az alkathoz öltözésről is - ez esetben álljon itt ez a kép negatív példaként. A nadrág feltűrését alapvetően támogatjuk, de a magasszárú cipővel nagyon megrövidíti ennek a férfinak a lábait, ami a képen rendkívül előnytelen. Ráadásul a nagy V kivágástól és a keskeny válltól olyan hosszúnak tűnik a nyaka, mintha lenyelte volna az ereszcsatornát. Akármilyen divatos ruhadarab van rajtad, a tested arányaira mindig figyelj! (A lógó üllepű pamutnadrágot meg hordja az, aki kitalálta.)

Forrás

Zöldben tekerő cseh

Ivan a cseh utcákat ezzel a kétkerekűvel járja, legyen szó arról, hogy a boltba ugrik le, vagy hogy fiát kíséri el a legközelebbi játszótérig. Alkatra nem egy Brad Pitt, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell fosztania magát az eleganciától, amit ráadásul egy élénkzöld nadrágban is képes elérni. Kisfia előtt pedig jó példa lesz az édesapa öltözködése, mert aki egy ilyen zöld nadrágot jó ízléssel visel, az bármit képes megfelelően hordani.

Forrás

Hetente megvizsgáljuk az utca emberét; az előző részeket itt éred el!

Bizonyos körökben a nyár slágere nem Michel Teló kétségbevonható minőségű dala, hanem a vitorlás cipő. Ez a jellegzetes forma a lenge nyári öltözék tökéletes kiegészítője, ami a '80-as években költözött a fedélzetről az utcára. Eheti körképünkben körbenéztünk, milyen a választék!

Tradíció

A vitorláscipők között a Sebago és a Paul Sperrynek emléket állító Sperry Top-Sider a legnagyobb nevek, húzós áruk garantálja a szinte örökös minőséget.

A vitorláscipő ma is ismert formáját 1935-ben találta fel Paul Sperry, aki a gumitalpba mintát vágott, hogy kevésbé legyen csúszós a lábbeli a vizes fedélzeten. Akkoriban még minden esetben bőr felsőrésszel készítették, amit gyakran beolajoztak, hogy hamarabb lepergesse a vizet, nem mellesleg a varrás minőségére különösen nagy figyelmet fordítottak, hogy kibírja a matrózok lábfeje által okozott terhelést. A divat persze az aktuális igények képére formálta ezt a mutatós kiegészítőt, de a tradícionális formán sokat nem lehet variálni - és ez így van jól. A nyári ruhatár egyik alapdarabja, ezért most ajánlunk tizenkét kiváló darabot - köztük olyanokat is, amiket kihagyhatatlan áron kínálnak.

Zara, Pull&Bear

Zara Combined Deck Shoe 8.595 Ft / Pull&Bear Dress Deck Shoes 6.995 Ft

Topman

Topman Starboard Penny Boat Shoe £42 / Sebago Docksides £110

ASOS

ASOS Leather Boat Shoes £22.50 / Polo Ralph Lauren Bienne Boat Shoes £135

New Look, Vagabond

New Look Lace Up Boat Shoes $19.99 / Vagabond Cape Town 18.890 Ft

Need Supply

Sebago Spinnaker In Sand $100 / Sebago Docksides Boat Shoe $74.99

Luxuskategória

Sperry Top-Sider x Band Of Outsiders Striped Canvas Boat Shoes €193.57 / Sperry Top-Sider x Band Of Outsiders Suede Trimmed Boat Shoes €193.57

Kattints korábbi körképeinkhez!