Öt parfüm egy hétfő reggelre

Akadnak olyan szerencsés férfiak, akik egy álmos hangulatú hétfő reggelen már az első csésze kávé után tudják, milyen illatot viselnek aznap, mások azonban csak az iroda felé tartó zsúfolt liftben eszmélnek rá, hogy nem tettek fel magukra parfümöt. Bármelyik csoportba is tartozz, a következő öt illatot neked, és azoknak a bizonyos lassan induló hétfő reggeleknek találták ki.

Gucci by Gucci pour Homme

Gucci by Gucci Pour Homme, Edt, 50 ml

Vannak azok az őrült hétfő reggelek, amikor az ember nem ébred fel az óra csörgésére, odaégeti a pirítóst, és még az autója sem indul el azonnal. Hétfők, amikor azért imádkozunk, hogy azelőtt odaérjünk az íróasztalunkhoz, mielőtt még a főnök kiszúrná a késést. Nos, ilyenkor jó tudni, hogy a Guccira mindig lehet számítani. Az olasz bergamot és a finom jázmin egyvelege ugyanis nyugtató hatással van az idegekre, többek közt ezért is érdemes a stresszes napokat két fújásnyi Guccival kezdenünk. Jobb, mint a Xanax.

Dunhill Pure

Dunhill Pure, Edt, 75 ml

Igazi csapatjátékosoknak találták ki ezt az illatot, a hétfő reggeli meetingen magadon ezt a parfümöt viselve ugyanis egy melletted helyet foglaló kollégád sem fog levegő után kapkodni. Sőt, feltehetően annyi bókot kapsz majd, hogy az felébreszti a benned mélyen megbúvó egoista éned. Aki pedig nem kívánja betartani a „házi nyúlra nem lövünk” alapszabályt, dobja el az üveg kupakját jó messzire, irodai hódításokra ugyanis tökéletesen alkalmas a Dunhill új illata.

Costume National Homme

Costume National Homme, Edp, 100 ml

Hétfő reggel egy négyszemközti meeting a főnökkel. Minden bizonnyal sokunk számára álmaink netovábbja az előbb említett szituáció, amit az illat tekintetében mégsem kell túlgondolni. Nem túl szokatlan, mégis erős, ugyanakkor kifinomult illatot kell választani, aminek mestere Dominique Ropin, parfümtervező. Ropin örvendetes profizmusát már olyan más illatokban is élvezhettük, mint az YSL L’ Homme és a Burberry Beat. A Costume National Homme a ’90-es évekből ránk maradt, szaglószervünk legmélyebb bugyraiban még ma is fel-felbukkanó klasszikus férfiillatát ragyogóan egyesíti az olyan intenzív aromákkal, mint a grapefruit, a szegfűszeg és a kardamom.

Davidoff Silver Shadow

Davidoff Silver Shadow, Edt, 100 ml

Egy kiszámíthatatlan hétfőn a férfinak szüksége lehet valami kiszámíthatóra. A Davidoff Silver Shadow friss és modern illat, ami akkor érezteti hatását, ha az utcára kilépve az első fuvallat az orrunkba fújja saját parfümünk illatát. A feketeszezám és a spanyol paprika különleges ötvözetének hatására az irodánkra rögtön megszűnünk magánzárkaként gondolni.

Narciso Rodriguez For Him

Narciso Rodriguez For Him, Edt, 50 ml

Ha reggel úgy érzed, inkább visszabújnál a takaró alá, majd, hogy kivedd a napot, a HR-t hívva kamuból beteget jelentenél, szükséged lesz erre a kis szürke üvegre. Ne hagyd, hogy a külső megtévesszen, a szürkeség illúziója mögött ugyanis olyan intenzitás rejtőzik, amit csakis az ibolya levél és a pézsma kettőse eredményezhet. Narciso Rodriguez tervező kedvenc összetevőiből összeállított parfüm telített az erős és férfias identitásban, amire egy kora reggeli órán legalább annyira szükségünk lehet, mint egy csésze forró kávéra.

Ha randira készülsz, de nem tudod milyen illatot lenne érdemes viselned, nincs más teendőd, csak olvass tovább! 

Színes tippcsokrunk eheti részében az alapszínekkel fogunk leginkább foglalkozni. Az élet minden területén körbevesznek bennünket ezek a telített, mégis egyszerű színek, melyeket mégsem szokásunk rendszeresen viselni. A merész kombinációktól kezdve a szofisztikált párosításokig számos lehetőségünk van színesíteni ruhatárunkat, melyek közül most bemutatunk öt újabb kiváló példát.

Sárga és kék

Vidám, mégsem túl gyakori kombináció, mellyel – ha nem is tudatosan -, de fel tudjuk hívni magunkra az ellenkező nem figyelmet. A sárga szín további érdemei közé sorolható, hogy pozitív értelemben stimuláló hatással is bír hangulatunkra, melyet ily módon tudatosan is befolyásolhatunk. Lehangoló, sötét és hideg téli reggeleken kapjunk tehát magunkra egy sárga kötött pulóvert, amit leginkább egy indigókék farmerrel párosítva tudunk egy komplett szetté variálni. E két komplementer szín klasszikus fazonokba olvasztva egyszerű, férfias mégis sikkes megjelenést biztosít a hétköznapokban, amit a továbbiakban érdemes fejben és a gardróbban egyaránt tartanunk.

Vörös és kék

Alapszínek ellentéteire épülő merész összeállítás, amely egyedisége ellenére minden férfitípusnak jól áll. A vörös zakó, kék nadrág összeállítást akár még színeiben is felcserélhetjük, az outfit mégis hibátlan marad, megjelenése pedig ugyanolyan magabiztosságról és kiváló ízlésről tesz tanúbizonyságot. Kiegészítőkkel a szóban forgó színpár esetében szolidan kell bánni, sőt, az sem baj, ha azokat ilyenkor otthon hagyjuk. Egy fehér, környakú póló, és egy világos cipő viszont felteszi az i-re a pontot.

Türkizkék és barna

A két szín tökéletesen kiegészíti egymást a legkülönbözőbb vizuális területeken, legyen az a festészet, a fotográfia, és természetesen a divat. A kék és a barna megfelelő árnyalatai egymással olyan egyedülálló kapcsolatba tud kerülni az anyagok gyűrődésének és a fények játékának köszönhetően, ami a színek és a divat világában nem ismer ellenfelet. Hogy e két színt hogyan viseljük, majdhogynem másodlagos, a hibátlan megjelenéshez elég lehet egy barna pulóver és egy lazán megkötött kék sál, a lényeg az arány és az összhang, amit jelen esetben elrontani sem lehet.

Középbarna és mélykék

Klasszikus vonatkozásban szofisztikált párosítás, amit azonban a stílusok játékosságával fel tudunk oldani. A két szín, csak úgy, mint a zöldeskék és barna ötvözése esetében, kiegészíti egymást, megjelenésük tekintetében mégis inkább formálisabbnak mondható lesz a végeredmény. Egy tengerészkék öltönyt, egy világos árnyalatú barna inggel, netán nyakkendővel viselve kiváló színfolt lehetsz a fekete öltönyt fehér inggel viselő kollégák körében, de a színpárt a képen látható módon, a hétköznapjaidba és nyugodt szívvel átültetheted.

Sötétbarna és világosbarna

A barna már kevert szín, ez azonban cseppet sem von le értékéből. Azonos színek különböző árnyalatainak párosításánál azonban szinte patikamérlegen kell kimérni az arányokat és összeállítani a viseletet. A ruhadarabok rétegezése esetén különösen fontos figyelembe vennünk az alul a világos, felül a sötét szín alapszabályt, ami azonos tónusok esetében kiemelten fontos. Ha tetőtől talpig barnában szeretnénk végigvinni a napot, ne féljünk adni az érzésnek, nyugodtan tegyük hangsúlyossá a megjelenést a barna kiegészítőkkel, táskával és cipővel. Bár a barna őszi szín, kiváló viselet tavasszal és télen is, az előttünk álló évszakok tehát különösen kedvezni fognak a színt kedvelők számára.

Amennyiben kedved támadt egy színes összeállításhoz, lapozz Street Fashion rovatunkra, ahol biztos találsz egy személyedre szabott inspirációt!