Dubajban elkészítenék Velence kicsinyített, úszó változatát

Dubaj tényleg nem ismer lehetetlent, ha építkezésről van szó: a Nazca-vonalakat meghazudtoló, a magasból gyönyörű formákat (pálmafák, kontinensek) alkotó mesterséges szigeteket csak úgy ontják magukból az elmúlt időszakban, most pedig azt tervezik, hogy a gyönyörű olasz vízi városból, Velencéből is elkészítenek egy kicsinyített, úszó replikát.

A gondolákkal és csatornákkal megspékelt úszó Velence technikailag egy hajónak minősülne majd, és több szintre lenne osztva, ahogyan a The Floating Seahorse (Lebegő Csikóhal) is, sőt, lényegében a fejlesztők ugyanazt a technológiát használnák, tekintve, hogy e kezdeményezés mögött is a Josef Kleindienst vezette cég áll.

A Lebegő Csikóhal projektet 2 éve mutatták be Dubaji Nemzetközi Hajóshow-n. Ennek a három szintből álló lebegő otthonnak a legalsó szintje a víz alatt van, ahol a hálólakosztály és a fürdőszoba is található, a középső szint viszont már a víz felett van, és hatalmas üvegfelületek jellemzik. Ezen a szinten van a konyha, a nappali, az étkező és a napozóterasz is. A legfelső szinten pedig a szórakozásé a főszerep, ahol többek között minibár, jakuzzi is található.

Így nézne ki a dubaji Velence:

Az elmúlt években egyébként a víz alatti turizmus nagyon felpörgött, és nem csak Dubajban, hiszen megemlíthetjük a Maldív-szigeteki Ithaa vízalatti éttermet, amely már több mint tíz év óta vonzza a turistákat az Indiai-óceánra a világ minden tájáról.

„Nagyon izgatott és büszke vagyok a projektre, a célunk pedig az, hogy fellendítsük az ingatlanpiacot és a növeljük a vendéglátás forgalmát, valamint egy életre szóló élményt biztosítsunk a vendégeink számára” – nyilatkozta Josef Kleindienst, a vállalat elnöke. A fejlesztők azt remélik, hogy mindez valósággá válik 2020-ig.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon