Eddig is így csináltad?
A lényeg: rendes habot kell kreálni a sör tetejére, hogy felszabaduljon a sörben lévő széndioxid.
Miért? Egyrészt azért, hogy a szénsav ne pufassza fel a fogyasztó gyomrát, amit demonstrál is a főszereplőnk: belerak egy darab nachost a hab nélkül kiüntött sörbe, amitől az ital valósággal felrobban. A sommelier szerint pontosan ez történik a gyomorban is, ha a sörre rádobunk egy falatot, és pont ez az, amiért úgy érezzük, felpuffadtunk.
Másrészt a hab fedőként is működik, a maláta édességét és a komló keserűségét jobban megőrzi az ital, ha van rajta habkorona.
Szóval öntsünk lendületes mozdulattal a pohár oldalára, majd folyamatosan egyenesítsük ki a poharat, hogy szép habréteg képződjön az ital tetején!
Ma is tanultunk valamit!