A négycsillagos svájci Hotel Monopolban ráuntak a tahó kínai vendégekre és léptek.

A Lausanne-i hotelben megunták, hogy a kínai vendégeik a svédasztalos reggelinél emeletekben pakolják a tányérjukra az ételt, amivel semmi baj nem lenne, ha megennék. De nem így tettek, hanem a kipakolt ételek jelentős része a tányéron maradt, ami így mehetett a kukába.

Júniusban azonban kétnyelvű táblákat tettek ki az asztalokra kínai és angol nyelven, ara kérve a vendégeket, hogy etikai és morális okokból csak annyi ételt szedjenek ki maguknak, amennyit el is fogyasztanak, mert Svájcban nem szeretik kidobni az ételt.

Svájci újságok fel is kapták a témát, és fotókat készítettek a hotelben olyan asztalokról, amelyeket kínai vendégek hagytak maguk után.

Nem sok kellett hozzá, hogy Kínában is téma legyen a hotel akciója. Brigitte Heller, a hotel vezetője szerint nem minden kínai vendégük pazarol, és más nemzetiségű vendégekkel is előfordul ez a probléma. Mindenesetre amióta kitették a táblákat, a pocsékolás mértéke csökkent.

Azt természetesen Kínában is tudják, hogy állampolgáraik gyakran köszönőviszonyban sincsenek a civilizált magatartással, így nem csoda, hogy igyekeznek megnevelni őket. 

(Forrás: The Shanghaiist)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Így néz ki egymás mellett a világ 25 legnagyobb tava

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés