Ez a csaj 4 év alatt annyi szemetet termelt, mint mi egy óra alatt

Lauren Singer tipikus New York-i fiatal, egyetlen fontos különbséggel: hulladékmentesen él és van egy befőttesüvege, hogy bizonyítsa.

Lauren 2012-ben vágott bele a hulladékmentes életformába.

Ez a befőttesüveg tartalmazza azt a szemétmennyiséget, amit Lauren 4 év alatt hozott össze. Az üveg azokat a dolgokat tartalmazza, amiket egyszerűen képtelen volt bármilyen formában újrahasznosítani vagy újrahasználni.

Singer kisasszony a New York-i egyetemen tanult környezettudományt, amikor rájött, hogy szenvedélye és érdeklődése csak a tanterem falain belülre korlátozódik. Változtatásokra volt szüksége, ezért kezdetben megszabadult a műanyagoktól, majd szépen lassan minimálisra csökkentette a hulladéktermelését.

A bevásárláshoz textilszatyrot visz, a legtöbb használati cikket pedig igyekszik saját kezűleg elkészíteni. Olyanokat is, mint például sampon vagy fogkrém. Szerinte ezek a dolgok végtelenül egyszerűek és olcsóbb is elkészíteni, mint megvásárolni. Lauren blogot is ír, így bárki elsajátíthatja a jól bevált trükkjeit.

 

És mi lehet a befőttesüvegben?

Például a gyümölcsökre ragasztott pici matricák, és bár Lauren csak használt ruhákat vásárol, az árcímke műanyag része is egyenesen az üvegben landol.

Egy vele készült interjúban megválaszolja, hogy miként pótolja a legégetőbbnek gondolt használati cikkeket:

Elképzelni sem tudjuk, hogyan tarható fenn ilyen szinten a hulladékmentesség, de egyértelműen kíváncsivá tett minket. Talán érdemes tenni egy próbát!

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon