A mangó igazi egészségbomba, szervezetednek pedig pontosan erre az aromás, édes ízű, egzotikus gyümölcsre van szüksége.

A mangó származási helye a szakirodalom szerint India, ahol több mint 4000 éve termesztik. Talán nem is gondolnád, de ez távoli rokona a kesudiónak és a pisztáciának.

Nem hazudtunk, amikor azt állítottuk, hogy igazi egészségbomba:

A-provitaminban, B1-, B2-, C-, és E-vitaminban, rostban és ásványi anyagokban (foszforban, kalciumban, nátriumban, vasban és magnéziumban) gazdag. Béta karotin tartalma miatt pedig kiváló káliumforrás.

Ez pedig mind nagyon hasznos a szervezeted számára:

  • erősíti az immunrendszerünket,
  • javíthatja a látást és segíthet megelőzni a farkasvakságot,
  • enzimjeinek köszönhetően gyomorvédő hatása van,
  • rosttartalma segíti az emésztést, az anyagcserét,
  • jótékony hatással van a szívre,
  • csökkenti a vér koleszterin szintjét,
  • jót tesz a fogaknak és az ínynek,
  • támogatja a bőr egészségét azáltal, hogy elősegíti a kollagén képződését.

Ráadásul egy csésze mangó csak 100 kalóriát tartalmaz. Ehetjük frissen, vagy fagyasztva, salátába téve, de koktélokban is van helye.

Felvágnád?

Így kell mangót vágni, hogy egy centi se vesszen kárba

A mangó csodás gyümölcs: intenzív, aromás vitaminbomba, amit koktéloktól kezdve friss salátákon át a chutneykig ezerféle módon fogyaszthatunk. De hogyan kell az ovális, tojásdad alakú gyümölcsöt úgy felvágni, hogy egy forgács se vesszen kárba és te se metéld le a kezedet közben? Szerencsére van egy tizenöt másodperces videónk, amiből elsajátíthatod a trükköt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában