Ha gyakran szoktál edzeni, ezt mindenképpen tudnod kell a nyújtással kapcsolatban

Ha már régóta sportolsz, biztosan tisztában vagy vele, hogy mekkora jelentősége van a megfelelő bemelegítésnek és a nyújtásnak, van azonban ezzel kapcsolatban egy olyan dolog, amit sokan rosszul csinálnak.

Az például csak egy mítosz, hogy le fogsz sérülni, ha edzés előtt nem nyújtasz. Amire edzés előtt szükséged van, az egy jó bemelegítés, ez pedig nem egyenlő a (statikus) nyújtással, amikor például előrehajolsz, megfogod a lábfejed és pár másodpercig úgy maradsz. Az ilyen jellegű dolgoknak csak az edzés végén van helye, hiszen

Legalábbis hosszan kitartott nyújtómozdulatokkal biztosan nem. Amire edzés előtt szükséged van, azok a dinamikus, nagy mozgástartományban végzett bemelegítő gyakorlatok. A valódi nyújtást hagyd meg a végére, legyen része a levezetésnek.

Ugyanez igaz azokra az esetekre is, amikor fekvenyomáshoz vagy súllyal végzett guggoláshoz készülődsz, ám először csinálsz néhány laza kört, mielőtt felpakolnád a nehéz tárcsákat. Tulajdonképpen ez is nagyon hasonló egy dinamikus bemelegítéshez.

És ezt olvastad már?

Három dolog, amit meg kéne tenned edzés után, ha fontos az egészséged

Még mindig kitart az újévi fogadalmad, vagyis még mindig lejársz a konditerembe, viszont - így egy hét után - már baromira unod, hogy folyton izomlázzal, izomgörccsel kelsz minden egyes nap. Pont ezért elmondjuk most neked, mit tehetnél azért, hogy elkerüld ezeket a kellemetlenségeket - nehogy ez legyen legközelebb a kifogás.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon